Duminică, 15 octombrie 2023, la ora 15:00, iubitorii de artă sunt așteptați la Clubul de Cultură și Artă “Solteris”, situat în incinta Cercului Militar Mangalia, pentru a se bucura de o nouă experiență artistică. Expoziția de pictură intitulată “Chemarea culorilor” aduce în prim-plan creațiile fascinante ale artistei Marieana Oleniuc.

Absolventă a Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Cultural Județean Theodor T. Burada, Mariana Oleniuc a fost recunoscută și apreciată de la debutul său de critici de artă valoroși, precum dr. Tatiana Odobescu, dr. Ioana Călinescu, dr. Geta Delenu și dr. Doina Păuleanu. Lucrările sale de artă se disting prin forța lor, misterul, și simbolismul, emanând o tandrețe magică în armonia culorilor. Expoziția “Chemarea culorilor” aduce în prim-plan această putere creativă și misterioasă a artistei, oglindind sufletul său într-un mod enigmatic.

Cu numeroase expoziții personale și participări în expoziții colective prestigioase, Marieana Oleniuc a devenit un nume respectat în lumea artiștilor profesioniști, fiind membră a Asociației “Artiști Dobrogeni”. Lucrările sale au fost incluse în albume de artă din țară și din străinătate, precum și în antologii de cultură și artă. Mai mult, tablourile sale se găsesc în colecții de pictură din țări precum SUA, Italia, Franța, Germania, Bulgaria și Spania. Marieana Oleniuc a fost invitată în numeroase tabere de creație la saloane de pictură și este cunoscută și ca autoare de coperți de carte și reviste, aducând universul culorilor vieții în armonie spirituală.

Evenimentul expoziției “Chemarea culorilor” va beneficia de prezența doamnei critic de artă Tatiana Odobescu, doctor în istorie, care va aduce o perspectivă critică deosebită. Alături de artistă vor fi și personalități din lumea culturii, precum poeta Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, președinta Clubului de Artă și Cultură Solteris, romanciera Dora Alina Romanescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Ionel Rugea, membru al Ziariștilor Profesioniști din România și director al MangaliaTV, prozatoarea Adina Lozinschi, Corneliu Emil Ninu, membru al Uniunii Ziariștilor din România, poeta Ramona Opriș, poetul medic Ecaterina Marga, poeta Aspasia P, precum și pictorii Nicolae Găgeanu, medicul Corina Vicolov, membră a Asociației Artiști Dobrogeni, și Silvia Carmen Cândea, Rodica Nazarenco.

Pe lângă expoziție, evenimentul va include și un recital de muzică și poezie, transformând astfel clipa începutului de toamnă într-o experiență mai luminoasă și mai bogată.

Toți cei pasionați de artă și de evoluția spirituală sunt cu drag invitați să participe la această expoziție remarcabilă, care promite să ofere o călătorie fascinantă în lumea culorilor și simbolismului artistic creat de Marieana Oleniuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.