Primăria şi Garnizoana Mangalia organizează, marţi, 15 august, în Portul Turistic din localitate, o serie de activităţi prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Mii de oameni sunt aşteptaţi, începând cu ora 08.45, să asiste la demonstraţiile de forţă, exerciţiile militare şi îndeplinirea misiunilor specifice de către militarii Forţelor Navale.

Anul acesta, evenimentul dedicat Zilei Marinei va cuprinde mai multe activităţi care se vor derula în perioada 12 – 15 august, precum şi ample manifestări organizate special pentru turişti şi localnici. Conform programului de desfăşurare a evenimentelor, în ziua de 12 august, în Portul Militar Mangalia, vor avea loc o serie de activităţi specifice, sub genericul “Ziua Porţilor Deschise”, accesul vizitatorilor fiind liber. În cadrul manifestărilor derulate sub acest generic, începând cu ora 10.00, vizitatorii vor putea să asiste la atelierele de confecţionare a nodurilor marinăreşti, la expoziţia de tehnică militară de marină şi să viziteze Muzeul Marinei, precum şi navele militare. Din program nu vor lipsi parada ambarcaţiunilor cu vele, jocurile marinăreşti şi un program artistic.

Cei care doresc să participe la această manifestare, vor avea asigurat transport gratuit, din 30 în 30 de minute, din faţa Cercului Militar Mangalia, începând cu 09.00.  În zilele de 13 şi 14 august vor avea loc spectacole şi lansări de carte la Cercul Militar Mangalia. De asemenea, în seara zilei de 13 august, între orele 18.00 – 20.00, Fanfara Forţelor Navale va susţine un moment artistic în Piaţa Republicii. Pentru ziua de 15 august, militarii Forţelor Navale au pregătit în premieră o demonstraţie aeriană a avioanelor militare de tip MIG, care vor survola alte nave, în cadrul unui exerciţiu demonstrativ. Manifestările vor debuta la ora 08.50, în Portul Turistic, cu un ceremonial militar reprezentat de întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. Vor urma, conform programului, ceremonialul religios şi alte exerciţii militare demonstrative. După exerciţiile militarilor, de pe mare va sosi zeul Neptun, care va declara deschise jocurile marinăreşti. Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor „Sfânta Maria” vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar. Celebrarea Zilei Marinei Române se va încheia în jurul orelor 22.00, cu un foc de artificii, precum şi cu un moment emoţionant – retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.