Joi, 26 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa domnului prefect al judeţului Constanţa, precum şi a şefilor structurilor locale cu care jandarmii cooperează,  a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa în anul 2016.

În cursul anului trecut a fost continuată activitatea de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea  civilă dar şi creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie.

În perioada de referinţă,  pe linie de ordine publică au fost executate peste 12000 misiuni, din care 802 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural artistice, sportive, religioase, de protest, etc, celelalte fiind misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte institutii, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, etc.

În privinţa misiunilor de menţinere a ordinii publice, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a participat împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, la 7473 misiuni, în 10 localităţi din jud. Constanţa (Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Techirghiol, Eforie, Neptun, Costineşti şi Mihail Kogălniceanu).

În perioada sezonului estival 2016, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2016” Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în zonele turistice Mangalia, Năvodari, Eforie, Techirghiol, Costineşti,  Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora,  Saturn, Venus şi Portul Turistic Tomis Constanţa.

În timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada sezonului estival 2016 au fost constatate 123 fapte de natură penală, cu 154 autori.

De asemenea, în sezonul estival 2016 au fost sancţionate contravenţional 1154  persoane, cuantumul total al amenzilor fiind de peste  390000 lei.

În anul 2016, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale inspectoratului au asigurat protecţia la 32 de obiective. Efectivele destinate executării misiunilor de pază şi protecţie instituţională reprezintă 59,6 % din totalul efectivelor inspectoratului.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiunea de protecţie, intervenţie şi supravegherii a 104 km conducte  magistrale de transport produse petroliere.

În 2016 au fost executate un număr de 89 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi speciale şi 358 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat la paza şi protecţia a 1280 transporturi de corespondenţă clasificată.

În anul 2016, în urma solicitărilor primite de la diferite instituţii, au fost executate în cooperare/colaborare 478 acţiuni(cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, D.I.I.C.O.T., B.C.C.O., D.N.A., D.G.A., în sprijinul executorilor judecătoreşti, cu lucrători ai Direcţiei Silvice Constanţa, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, etc).

În perioada supusă analizei, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de  3784 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete.

În anul 2016 jandarmii constănţeni au constatat în timpul executării misiunilor specifice un număr de 600 fapte de natură penală, atât independent cât şi în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, fiind identificaţi 697 făptuitori.

Totodată, au fost aplicate un număr de 2478 sancţiuni contravenţionale, valoarea amezilor fiind de peste 690.000 lei

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a desfăşurat în cursul anului trecut 91 de activităţi informativ-prevenive şi de dialog social în instituţiile de învăţământ preuniversitar din localităţile judeţului Constanţa, alături de lucrători ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, dar şi activităţi informativ-preventive în domeniul protecţiei mediului, silvic, piscicol şi pe linia activităţilor de picnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.