(VIDEO) Elevii Liceului Teoretic ”Callatis”, implicați într-un proiect de ocrotire a naturii

0
346

În perioada aprilie-iunie 2023, elevii Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia au derulat activități de ocrotire a naturii, în special a polenizatorilor. Aceste activități au fost desfășurate în cadrul proiectului “Educație despre biodiversitate în spații urbane”, dezvoltat la nivel național de către Fundația World Skills Romania, având ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare a importanței biodiversității în rândul elevilor, profesorilor și comunității.

Sub îndrumarea domnișoarei profesor de biologie Sefer Elis Sibel, elevii Liceului “Callatis” au participat activ la crearea unui mediu propice pentru bunăstarea viețuitoarelor, prin amenajarea unei grădini urbane în incinta școlii. Această grădină a fost gândită astfel încât să ofere un habitat favorabil pentru polenizatori, jucând un rol important în menținerea echilibrului ecologic.

Pe lângă amenajarea grădinii urbane, elevii au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile practice și teoretice legate de protejarea viețuitoarelor din zonă. Ei au construit hoteluri pentru polenizatori, care sunt structuri special concepute pentru a oferi adăpost și hrană albinelor, fluturilor și altor insecte polenizatoare. De asemenea, au confecționat hrănitori pentru păsări și cuiburi pentru a le oferi un loc sigur în care să se reproducă și să se odihnească.

Aceste activități au oferit elevilor oportunitatea de a înțelege importanța polenizatorilor în ecosistem și de a contribui activ la conservarea lor. Prin intermediul proiectului “Educație despre biodiversitate în spații urbane”, elevii au dobândit cunoștințe solide despre importanța conservării biodiversității și au învățat cum să acționeze în mod responsabil și sustenabil în ceea ce privește mediul înconjurător.

Implicarea lor în astfel de activități de ocrotire a naturii nu doar că le-a oferit o perspectivă mai largă asupra importanței conservării mediului înconjurător, dar le-a dezvoltat și abilități precum lucrul în echipă, responsabilitatea și spiritul civic. Prin intermediul acestui proiect, elevii au învățat să fie mai conștienți de impactul pe care îl au acțiunile lor asupra naturii și să ia măsuri pentru a o proteja și conserva.

În final, activitățile desfășurate în perioada aprilie-iunie 2023 în cadrul Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia au demonstrat angajamentul și preocuparea elevilor și a comunității școlare față de protejarea naturii și conservarea biodiversității. Astfel de proiecte educative și practice reprezintă un pas important în direcția formării unei generații conștiente și responsabile, preocupate de viitorul planetei și de bunăstarea întregii sale diversități de viețuitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.