Elevii Corului Galacteea vor cânta pentru “Ora Pamantului”, în curtea Școlii Gala Galaction Mangalia

0
137
  • Sâmbăta, 25 martie, ora 20:30, în curtea Școlii Gala Galaction Mangalia, Corul Galacteea (copii ai Școlii Nr.3 și ai Școlii Gala Galaction) cântă pentru Ora Pământului.

În țară, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se reunesc simultan și vor cânta pentru Ora Pământului, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta”!

La a șaptea ediție Ora Pământului cu Cantus Mundi, copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe și București:
Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului și împotriva risipei care afectează planeta.

În București, Ora Pământului cu Cantus Mundi va fi celebrată printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comică pentru Copii, unde aproximativ 500 de copii și tineri din 18 coruri invită publicul din capitală să îi aplaude.

La Baia Mare, în Piața Cetății, se va reuni cel mai numeros grup muzical. Peste 1.000 de copii din peste 50 de coruri și ansambluri Cantus Mundi vor susține recitaluri corale și mini-concerte.

Ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, muzician și Ambasador Earth Hour în România, va călători la Bacău, unde va susține un concert la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, alături de Ansamblul de percuție și Corul Colegiului Național de Artă „George Apostu”, coordonator Mihai Bălan și dirijor Elena Boambă.

Ne vedem și ne auzim în toată țara!

Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura Ora Pământului cu Cantus Mundi 2023, editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.