Elevi romani, finalisti intr-un concurs al NASA. Nu pot participa, insa, din lipsa de fonduri

0
61

Opt elevi romani, care au ajuns in finala unui concurs international organizat de NASA, nu pot participa la competitia din SUA pentru ca nu au banii necesari deplasarii. Acestia au programat roboti aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale, performanta care i-a facut sa se numere printre finalisti, insa nu se pot bucura de o sansa la castig, neavand mijloace financiare sau sponsorizari.

Cei opt elevi vin de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timisoara si au participat, in perioada septembrie – decembrie, la Concursul International “Zero Robotics”, organizat de NASA si Agentia Spatiala Internationala, conform mediafax.ro.
La fel ca in anul precedent, echipa din Timisoara a reusit sa se califice in finala competitiei de programare, care se va desfasura la Boston, SUA, in perioada 11 – 12 ianuarie, insa nu pot participa la eveniment pentru ca organizatorii nu asigura banii necesari deplasarii.
Inspectoratul scolar Timis incearca sa-i ajute si in acest an pe elevi prin gasirea unor sponsori, fiind nevoie de o suma de bani cuprinsa intre 8.000 si 10.000 de euro.
“Avand in vedere ca probabil nu este un concurs cuprins in calendarul Ministerului Educatiei Nationale, el nu este sprijinit financiar. invatamantul are nevoie de astfel de competitii, sa fie promovata creativitatea. Anul trecut, la fel, pentru Zero Robotics am apelat la sponsori”, a declarat, luni, inspectorul scolar general al judetului Timis, Aura Danielescu.
Citeste mai mult pe portalinvatamant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.