Echipa de fotbal  ACS Callatis 2012 Mangalia, castigatoarea Ligii a IV-a constantene de fotbal  a promovat in Liga a III-a, reusind un prim pas spre obiectivul propus, revenirea in Liga a II-a.

Barajul pentru promovarea in Liga a III-a s-a jucat miercuri 19.06.2013, cu prima clasata in Liga a IV-a din judetul Ialomita, Vointa Cocora. Partida s-a disputant la Modelu (judetul Calarasi) si a fost castigat detasat de echipa ACS Callatis 2012 Mangalia cu scorul de 9-1 (4-0). Golurile au fost inscrise de Doicaru (28, 31, 51, 63), Erdinci Cogali (23, 71, 81), Posteucă (44), Taciuc (89), respectiv Cristea (54).

La echipa noastra au evoluat: L. Marin – Soldat, Chelu, Posteucă, Nan (Evdochim) – Erdinci Cogali, Bolat, I. Florea, Banoti (D. Călin) – Calagi (Enis Cogali), Doicaru (Taciuc). Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

 Cu o traditie de aproape 50 de ani in fotbalul romanesc, echipa de fotbal Callatis Mangalia a fost desfiintata in vara anului trecut ca urmare a datoriilor de peste 13 miliarde de lei vechi, datorii inregistrate in regimul primarului Tusac. Dupa instalarea la carma orasului, noua conducere a decis in august 2012  desfiintarea echipei de fotbal, urmand conform declaratiilor de la acea vreme, sa acționeze in instanta persoanele  care au patronat echipa in sezoanele trecute si care au adus formatia in situatia respectiva.

Vestea buna pentru iubitorii de fotbal din Mangalia a venit cand antrenorul Mugurel Cornăţeanu si un grup de zece jucători au decis să meargă la Viitorul Pecineaga, echipa  care evolua  in Liga a IV-a. Incepand cu anul 2013 echipa Viitorul Pecineaga si-a schimbat numele in Callatis 2012 Mangalia.

Sub conducerea antrenorului Mugurel Cornăţeanu, noua echipa a reusit sa castige detasat  campionatul Ligii a IV-a judetene si sa promoveze in Liga a III-a. Sa speram ca in sezonul urmator echipa va reusi sa castige campionatul Ligii a III-a si sa revina acolo unde si-a propus, in Liga a II-a.

fotbal

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.