autism marea neagraPsihologul Adrian Gemănaru, nominalizat la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada şi la Gala “Cariere” din România, va alerga, alături de echipa sa – “Alerg pentru Autism Marea Neagră”, la Maratonul Internaţional Braşov, din data de 29 mai 2016, pentru drepturile persoanelor cu autism.

Echipa Autism Marea Neagra formata dintr-un numar de 20 de psihologi, parinti si oameni din alte domenii vor alerga in cadrul competitiei oficiale.

Psihologul nu este la prima astfel de încercare, el alergând la mai multe competiţii internaţionale pe distanţe de 42km, 64km sau chiar 84 km, pentru a trage un puternic semnal de alarmă cu privire la numărul foarte mare de copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. „România are o rată destul de mare de copii diagnosticaţi autism, numai la Centrul pe care îl coordonez, anual, sunt diagnosticaţi peste 150 de copii cu tulburari de dezvoltare. Este o realitatea dură, dar trebuie să luăm măsuri, trebuie să tragem semnale puternice de alarmă, iar societatea trebuie să înţeleagă că este o problemă serioasă pentru care încercăm să găsim soluţii cât mai eficiente pentru a-i recupera”, declară psihologul Adrian Gemănaru.

Psihologul Adrian Gemanaru singurul delfinoterapeut acreditat din România.

Printre altele, specialistul este şi singurul psiholog din România acreditat în delfinoterapie de mai multe comisii internaţionale. Şedinţele de terapie cu delfini sunt dovedite ca fiind printre cele mai eficiente metode de recuperare a copiilor diagnosticaţi cu autism. “Am avut privilegiul să mă specializez în delfinoterapie pentru copiii cu dizabilităţi, în Turcia şi în Germania. Din experienţă vă spun că este o mare provocare să îţi păstrezi echilibrul într-un bazin cu o adâncime de 6 metri, cu un mamifer de peste 200 de kilograme, care trece pe lânga tine în viteză. Cu atât mai dificil este cu cât ai în grijă un copil de 5 ani cu dizabilitati, familia să te privească de pe margine şi să îi dea in permanenţă indicaţii copilului. Procedura de lucru de la sfârşitul şedinţei prevede să învităm în bazin, timp de 10 minute, câte un membru al familiei. După 2 săptămâni de terapie, familia de nemţi avea lacrimi în ochi de fericire, deoarece cel mai bine din întreaga familie se descurcase puştiul cu autism. Reuşise să îşi păstreze perfect echilibrul, învăţase să înoate şi delfinul îi căuta prezenţa. Au recunoscut că a fost o lecţie de viaţă cu adevărat importantă pentru ei. Era prima dată când îi recunoşteau calităţile. Tatăl era mândru că fiul său se descurcase atât de bine. Reuşise ceea ce niciunul dintre ei nu fusese în stare. Copilul lor era un diamant”, îşi aminteşte psihologul Adrian Gemănaru, directorul Centrului “Marea Neagră”.

14 copii cu nevoi speciale au alergat in grup la Semimaratonul Bucuresti

Am reusit sa demonstram ca putem aduce normalitatea in viata acestor copii speciali. Pentru prima data in Romania un grup de 14 copii speciali au luat startul in cel mai important eveniment de alergare din Romania. In semn de apreciere, fiecare copil a fost premiat cu o medalie speciala de catre organizatori.

Psihologul Adrian Gemănaru:99% dintre oameni întorc capul atunci când văd o persoană cu o dizabilitate. Tu nu fă asta! Doare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.