Cetatenii din Mangalia au scapat de grijile deversarii deseurilor chimice in zona litoralului de pe nava Flaminia. Nava va fi descarcata in portul Constanta si din pacate se inceaca trimiterea rezidurilor in Ploiesti unde deja autoritatile au fost luate prin surprindere sa auda ca au ajuns gropa de deseuri chimice. Pretul decontaminarii este de 28 milioane de dolari. De aici si rapiditatea cu care in Romania toata lumea primea nava cu bratele deschise. Nava va fi doar reparata in santierul naval din Mangalia daca se va reusi curatarea de reziduri chimice. Reamintim ca imediat dupa publicarea stirii despre nava Flamidia, conducerea firmei DMHI s-a grabit sa ne ameninte cu instantele judecatoresti. In momentul de fata mass-media nationala descopera din ce in ce mai multe probleme si noi detalii cu privire la periculozitatea incarcaturii de pe aceasta nava. Sa ne amintim ca declaratiile de inceput la intrarea in apele romanesti erau ca nava transporta deseuri plastice fara pericol. Ulterior presa a gasit adevarata poveste din spatele afacerii de zeci si poate sute de miloane de euro.

         Firma din Ploiesti care ar trebui sa primeasca rezidurile chimice a cazut la verificarea facuta de Garda de Mediu Prahova. Este clar ca nava va mai sta o perioada in zona portului din Constanta pana se va decide cum sau daca se vor efectua manevrele de decontaminare. Ramane totusi de vazut ce oras va primi rezidurile ?
OUG 195/2005 republicata 2007,Art. 32. – (1) Introducerea pe teritoriul Romaniei a deseurilor de orice natura, in scopul eliminarii acestora, este interzisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.