Doi elevi din Constanta, punctaj maxim la Bacul american.

0
61

Doi elevi au obtinut punctaj maxim la bacalaureatul american, atat la matematica, cat si la fizica. Este incredibil faptul ca cei doi s-au pregatit doar o saptamana pentru fiecare disciplina. Totusi, este vorba despre olimpici nationali in tara noastra, care deja aveau un nivel ridicat de pregatire la materiile respective.

 Sorina Andrei, eleva in clasa a 11-a, si Radu Zevri, elev in clasa a 12-a la Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta, au obtinut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele sustinute in cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).
Cei doi sunt olimpici la noi si au reusit sa domine clasamentele la bacalaureatul american – testul SAT, cu doar o saptamana de pregatire, spun reprezentantii liceului constantean.
Radu, elev cu rezultate deosebite la invatatura si olimpic national la matematica anul trecut, a sustinut testele SAT generale si cele pe discipline, obtinand punctajul maxim. El a participat anul trecut si la Olimpiada Nationala de matematica a Irlandei, neoficial, si a obtinut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.
Sorina, de asemenea olimpica nationala multipremiata la matematica, a sustinut deocamdata proba SAT la disciplina ei preferata, matematica 2, cel mai dificil nivel, si se pregateste pentru chimie. Si pentru ea punctajul maxim 800 a fost foarte usor de obtinut, iar, ca maniera de evaluare, ea apreciaza eficienta acestui examen in care se puncteaza atat modul de rationare matematic corect, cat si rapiditatea raspunsurilor.

Citeste mai mult pe portalinvatamant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.