Dezbatere online. Lipsa agenului termic in Mangalia – Neptun – Olimp

53
94

Atentat la siguranta publica !!
====================================
Confrom legii 325/2006:
—————————————————————
Art. 50. – Furnizarea agentului termic în condiţii care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
====================================
art. 36(3) din Legea nr. 51/2006:
—————————————————————
Operatorii serviciilor de utilităţi publice sunt în drept să suspende sau să limiteze furnizarea/prestarea serviciilor către utilizatori, fară plata vreunei penalizări, cu un PREAVIZ DE 5 ZILE.

 

Aveti doar doua variante reale de a depune o sesizare/plangere:

Parchetul de pe lângă
Judecătoria Mangalia
Adresa: str. Mircea cel Bătrân nr. 4, Mangalia, jud. Constanţa
Tel.: 0241.755.502; Fax: 0241.757.210; E-mail: pj_mangalia@mpublic.ro

===============================================

 

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor CONSTANTA

http://www.opc-constanta.ro/reclamatii.php

53 COMENTARII

 1. Ce spune Callatis Therm:
  Dorim sa aducem la cunostinta faptul ca in pofida eforturilor facute de subscrisa societate in vederea solutionarii problemei asigurarii agentului termic in Municipiul Mangalia, avand in vedere si avertismentele meteo privind temperatura din perioada imediat urmatoare si in pofida alocarii unei sume 1.500.000 lei di fondul de urgenta al Guvernului in vederea acoperirii partiale a datoriilor inregistrate de autoritatile locale catre societatea de termoficare, nici la aceasta data reprezentantii autoritatilor locale nu au virat suma alocata si, modificand cu incalcarea dispozitiilor legii 500/2002 si legii 273/2006 destinatia sumei mai sus mentionate, tergiverseaza adoptarea unor hotarari si rezolvarea urgenta a problemei asigurarii agentului termic catre populatie.

  Incercam sa va expunem pe scurt masurile pe care edilul local a gasit de cuviinta sa le adopte pentru solutionarea problemei:

  ► Desi exista obligatia convocarii de urgenta a Consiliului Local Mangalia pentru adoptarea unei hotarari privind aprobarea pretului local si a tarifului catre populatie, potrivit hotararilor judecatoresti irevocabile si Protocolului incheiat in data de 23.01.2012, nici pana in prezent nu a fost propusa si adoptata aceasta hotarare.

  Mentionam in acest context si faptul ca avand in vedere atitudinea vadit contrara legii a d-lui Filimon Constantin, prin sentinta civila nr. 33/2012 pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 15010/118/2011 s-a dispus aplicarea paratului “Viceprimarul Municipiului Mangalia, Filimon Constantin, amenda de 20% din salariul minim pe economie pe zi de intarziere, incepand cu data de 13.01.2012 si pana la data sedintei de Consiliu Local in care va fi supusa dezbaterii proiectul de hotarare la a carei emitere a fost obligata autoritatea deliberativa a Municipiului Mangalia prin sentinta civiila 1148/2011 pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 3981/118/2011”, avand ca obiect ajustarea pretului g/cal.

  Potrivit dispozitiilor art. 24 alin 3 din legea 554/2004 (Legea contenciosului administrativ) “Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotãrârilor judecãtoresti definitive si irevocabile pronuntate de instanta de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicãrii amenzii prevãzute la alin. (2), constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendã de la 2.500 lei la 10.000 lei.”

  ► Desi prin HG nr. 71/2012 s-a dispus alocarea unei sume de 1.500 mii lei din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului in vederea achitarii partiale a datoriilor bugetului local fata de societatea de termoficare, dl Filimon Constantin a propus si in sedinta de Consiliu Local din data de 05.02.2012 s-a aprobat utilizarea acestor sume in scopul efectuarii unei majorari de capital al SC Callatis Therm SA, in conditiile in care aceasta procedura ar presupune virarea banilor catre societate peste cel putin 60 de zile, fara a se putea astfel rezolva problema asigurarii agentului termic in perioada imediat urmatoare.

  Aceasta masura este cu atat mai surprinzatoare cu cat societatea Callatis Therm, prin actionarul majoritar propusese in cursul anului 2011 majorarea capitalului social pentru asigurarea capitalului de lucru in sezonul 2011-2012 insa la data respectiva Consiliul Local Mangalia nu s-a aratat a fi interest si a blocat aceasta masura.

  ► Totodata, in incercarea de a motiva atitudinea evident contrara interesului comunitatii locale si legii (asa cum s-a constatat in repetate randuri de catre instantele judecatoresti), se sustine de catre Viceprimarul Municipiului Mangalia dl. Filimon Constantin faptul ca datoriile avute fata de societatea de termoficare nu vor fi achitate pana la finalizerea unor controale demarate la inceputul anului 2012 de Consiliul Local Mangalia si Primaria Mangalia privind modul de calcul al pretului de productie sau a controalelor pe care le-a solicitat in cursul acestei saptamani din partea ANAF, in conditiile in care:

  – toate documentele privind modul de stabilire al pretului au fost comunicate autoritatilor locale inca din luna ianuarie si respectiv aprilie 2011, nici pana in prezent autoritatile locale nepronuntandu-se asupra acestora;

  – incepand inca din data de 16.01.2012 la SC Callatis Therm SA este in desfasurare un control al ANAF, ca urmare a solicitarilor societatii noastre.

  In aceste conditii facem din nou apel catre autoritatile locale si factorii politici responsabili sa dea dovada de intelepciune si respect mai ales fata de populatia municipiului, sa respecte legea, hotararile judecatoresti si protocolul incheiat intre parti aproband de urgenta pretul local de furnizare si deblocand fondurile alocate de guvern pentru incalzire in regim de maxima urgenta.

  Conducerea Callatis Therm

 2. Baaaa jegosilor mintiti de spargeti gheata. Firma SC C&C Wealth Management SRL care a cumparat actiuni 60% uite ce firma “de profit” este:
  Cifra de faceri: 11,100 Lei
  Profitul net: 0 Lei
  Pierdere net: 17,274 Lei
  Profit brut: 0 Lei
  Pierdere brut: 14,049 Lei
  Salariati: 0 angajati
  Astea sunt pe anul 2010 depuse la sfarsit. Deci cum pot astia sa ne dea caldura cand sunt praf?????

 3. -Cea mai buna solutie; Rezilierea contractului pagubos cu Callatis Therm si darea societatii in judecata in vederea obtinerii de daune materiale si morale.
  -Pentru a castiga in instanta, trebuie depuse cat mai multe plangeri individuale la parchet. Nu va mai fie frica de procuratura, ca nu mai suntem pe timpul comunismului. Avem dreptul sa depunem gratuit aceste plangeri, iar procuratura e obligata prin lege (mai ales daca sunt mai multe plangeri) sa inceapa ancheta la sediul societatii reclamate.
  -In al doilea rand, presedintii de asociatii trebuie sa dea in judecata (dupa cum a spus si viceprimarul) societatea de termoficare. Primaria asigura gratuit consultanta juridica.

 4. Ce ne spune comunicatul Callatis Term ? Ca viceprimarul nu vrea sa le mai dea bani cat au stabilit ei, fara a consulta consiliul local si mai ales pe reprezentantii asociatiilor de proprietari, (beneficiar si parte in contract). Acest fapt reprezinta o incalcare grava a protocolului si este suficien pentru a-i da in judecata si a le cere daune retroactive.

  Un altul care trebuie sa plateasca pentru toate astea este Tusac, cel ce a consimtit la majorari, fara a informa consiliul local, iar ultima majorare de pret, desi a trecut-o prin sedinta de consiliu, nu a avut majoritate la vot, si totusi a semnat pentru ea, cand inca mai era primar.
  Chiar daca nu mai e primar, tot trebuie sa plateasca, deoarece a furat prea mult din veniturile primariei, deci ale noastre ale Mangaliotilor.

 5. Cred ca e cazul ca iesim cu adevarat in strada.Nu numai o mana de oameni. Atata bataie de joc nu s-a mai intalnit.Nici nu ma mai intereseaza cine e de vina.In primul rand sa se duca dracu Callatis Therm de unde a venit cu cine l-a adus cu tot. Au dat caldura numai cat sa poata taia facturi nesimtitii si caldura deja nu mai este in unele zone ale orasului.RUSINEEEE!

 6. nu avem de la 19 in conditiile in care programul era de la 10 la 22…si nimeni de la callatis therm nu raspunde la telefon sa dea o explicatie….care sigur ar fi fost…. “nu mai avem combustibil”….

 7. Elena ai mare dreptate…trebuie facut ceva ….cu nesimtiti astia nu mai putem,ne dau caldura dupa cum vor ei….unde sunt bani de la guvern unde zicea Filimon ca ar trebui sa ajunga pana la sf.luni februarie….se pare ca au ajuns doar 2 zile si cateva ore pe zi…voi credeti ca alea 5-6 ore care le dati rezolvati ceva?DATI-NE CALDURA CA LA TEMPERATURILE ASTEA NU MAI REZISTAM….RUSINE SA VA FIE,SUNTETI NISTE HOTI…RUSINEEEEEEE

 8. Nimeni nu a facut nimic,nimeni nu a iesit nicaieri.Virtual se complac sa semneze virtual o petitie.Administratorii de asociatii platiti de noi ar trebui sa mearga la judecatorie la procuor sa faca plangere.Ala de la federatie unde dam bani ar trebui sa faca plangere penala.Sunt toti cumparati.Se vede.Sa mergem la asociatia de care facem parte fiecare si sa-i dam afara pe fiecare daca nu fac plangere la procuror.Daca nu sa nu ne mai plangem si sa stam darcu in frig cu paturile in cap, ca ne meritam soarta.Da nu numai eu si inca doua trei persoane sau zece in tot orasul.

 9. ieri a fost caldura pana la 23:00 dar azi nu este caldura deloc…este ora 15:00 si caloriferele sunt reci

 10. Toti sunteti niste nenorociti si voi de la Callatis Therm si toti consilierii primariei cu viceprimari si primar in frunte. Pana acum nu ati facut decat sa furati, sa dezinformati , si sa tineti lumea in frig.
  RUSINE SA VA FIE NENOROCITILOR.

 11. Am pus o intrebare si astazi conducerii Callatis Therm. Daca se furnizeaza agent termic si in ce regim. Iata raspunsul:

  “Buna ziua,

  Nici la acest moment suma de 1,500,000 roni de la Guvern nu a fost virata
  catre societatea noastra.
  Aceasta suma ar fi acoperit o furnizare in regim de 12 ore continuu pe o
  perioda de 12 zile.
  Cantitatea de 50 tone pe care Rompetrol a acceptat sa o livreze catre noi in
  urma discutiilor de la Prefectura in contul banilor de la Guvern au acoperit
  o zi si jumatate de funizare caldura si apa calda.
  Aprovizionarea a avut loc in data de 07 feb 2012, zi in care a fost reluata
  si furnizarea, dar la un consum de 30 tone/zi nu au cum sa ajunga mai multe
  zile.
  Astazi Primaria au mai efectuat o plata de 200 mii roni , bani care abia
  miine vor intra in contul societatii , bani pe care societatea ii va vira
  100% in contul Rompetrol, dar si aceasta suma nu ajunge decit pentru 50
  tone…….daca s-ar fi virat toata suma primita de la Guvern s-ar fi putut
  face o aprovizionare ritmica si o furnizare asemenea catre populatie.
  Nu in ultimul rind trebuie avuta in vedere aprobarea preturilor de productie
  cistigate in Instantele de Judecata definitiv si irevocabil.
  Societatea functioneaza tot la pretul de productie aferent anului 2009, pret
  de productie care are la baza un pret al combustibilului de 2089 lei/tona (
  cu TVA si acciza) in conditiile in care la acest moment se aprovizioneaza la
  un pret aproape dublu.
  Functionarea sub pret de productie de mai bine de un an de zile a creat si
  creeaza probleme in furnizarea agentului termic, lucru pe care nu ni-l
  dorim.”

  Callatis Therm

 12. Oameni buni, ganditi-va ca suferim cu totii si, nu le pasa , au caldura acasa , stau in case luxoase , au afaceri profitabile si nu stiu ce inseamna sa inghete de frig in locuinte, nu au peretii plini de mucegai ! Nu le pasa ca nu ne-au anuntat din timp ca iarna aceasta nu vom avea apartamentele incalzite, cu toate ca au stiut asta, asadar , haideti sa nu mai stam si sa intrebam pe oricine cate ceva despre caldura, este in zadar…sa iesim in strada cu totii, sa mergem peste ei in primarie, sa le demonstram ca ne pasa si ca nu au dreptul sa faca ce vor din noi …orasul asta este al nostru, al mangaliotilor , nu au voie sa faca ce vor ei !!! Toti consilierii impreuna cu vicele sunt intelesi in miscarea pe care o fac! Aveti grija ca vin alegerile si nu uitati prin ce ati trecut ! Nu va bucurati la o galeata sau un pix pentru ca , uitati, astea sunt urmarile indiferentei noastre! Ce face deputatul Iorgus pentru noi? doar este reprezentantul nostru in Camera Deputatilor…de ce nu ia atitudine la Mangalia? Cine sunt consilierii actuali si ce au facut pentru Mangalia? Au numai interese personale..nu se pot lauda cu nimic …deci, haideti sa ne organizam si sa mergem peste ei ..este ultima solutie!!!

 13. nu va intrebati de ce din cei 240 de presedinti de asociatii nici unul nu a demarat actiune in instanta ?

  sa fie oare pentru ca stiu unde se duce diferenta de combustibil de la 149 l/giga la fundamentarea pretului , pana la 120l/giga consumul real !??

  poate ne spun ceva despre diferentele uriase dintre gigacalorimetrele de la iesirea din centrale care arata giga produse si gigacalorimetrele de la intrarea in bloc care arata giga consumata ?!
  diferentele de aprox 40% cine le suporta !??

 14. am intrebat presedintele de asociatie daca a facut plangere la parchet ca nu avem caldura.mia raspuns ca nu se poate trebe sa achitam caldura pe decembrie si porma sa faca plangere,ce caldura sa platesc pe decembrie?bataia de joc?sa intelegem ca ei isi iau banii de la noi si poate si de la furnizorii de servicii?

 15. Daca prostul de Tusac facea recurs la procesul intentat de Callatis acum era mult mai bine dar nu sa vrut .A vandut procel si noi suferim in cauza lui.

 16. eu sunt pres.de asoc. si nu pot sa demarez un eventual proces cu cei de la callatis therm daca nici un proprietar de ap.bransat nu m-a sesizat in scris, sa nu mai zic verbal. Eu reprezint prop.dar in acest caz, in baza la ce sa reclam? Sa ma trezesc pe parcurs ca lumea nu ma sustine, nu vor plati cheltuielile care revin procesului, expertizelor, etc…cine le plateste? In cazul in care prop. vor seziza macar verbal ca sa-i indemn spre o sesizare in scris … e ok…dar ei sesizeaza doar la colt de bloc, la o cafea la vecinu/a…e treaba lor. Acum nu o sa ma duc peste ei in ap.sa-i pun sa faca ceva…daca ei nu arata ca vor.
  Sa admitem ca se aduna prop.si demaram cele necesare pt reglementarea situatiei…ce poti sa rezolvi? ei au o armata de avocati, juristi, timp, etc (resurse) si vom pierde procesul (sigur)…dece zic asta? ne uitam cum se judeca, contrazice cu primaria – reprezentantul statului in oras- si nu se intampla nimic favorabil noua cetatenilor…daca la nivel inalt nu se rezolva nimic, la nivelul nostru celor mici , nici nu imi pot spera la ceva favorabil pt asoc.
  Doar sa-i impingem de la spate pe reprezentantii nostri din primarie (cei pe care i-am votat) sa-si faca treaba si mai bine si cu resursele statului sa rezolve situatia dificila in care se afla locuitorii Mangaliei.
  Restul sunt simple pareri si vorbe.

 17. dupa cate am inteles primaria da sprijin juritic gratuit pentru a da in judecata callatis therm.de ce domnule pres. de asociatie nu puteti sa faceti o plangere scrisa pe care sa o semnam toti propietarii de apartamente bransati la termoficare,atunci cand venim sa va platim intretinerea?am face economie la hartie sa va facem sesizare scrisa fiecare si sar face un dosar prea stufos.da ce interes aveti sa aparati si problemele locatarilor?o sa veniti sa ne lipiti somatii ca sa platim caldura.atat timp cat va loati banii dupa urma noastra ar trebuii sa bateti si pe la usile noastre,sunt si foarte multi oameni simpli care pur si simplu nu stiu sa faca o sesizare.ei stiu casi platesc intretinerea si trebuiesc respectati.

 18. Daca presedintii de asociatie ar face sedinte de asociatie cu toti locatarii , s-ar gasi o solutie. Dar atata timp cat un presedinte de asociatie zice ca nu are sens ca se tergiverseaza, noi ce mai putem face? Cred ca, daca ar face toate asociatiile de locatari plangere penala si i-ar da in judecata pe cei de la C.T sunt convins ca nu s-ar intarzia prea mult cu procesul. in fond si judecatorii de la Tribunalul Mangalia stau tot in case inghetate, macar o parte din ei.
  Daca ar iesi in strada macar un sfert din populatia orasului probabil ca ne-ar lua in seama cineva.
  Oricum, dupa bataia de joc cu lipsa caldurii, mai nou plimba apa rece ca gheata prin instalatie ca sa distruga si ce a mai ramas din case. Tevile fac condens si curg de parca ar fi sparte. asa ca ce sa mai zic…… Eu unu voi face plangere si la OPC si la Parchet ca nu mai pot. Pe cine sa trag la raspundere ca am cacsa plina de mucegai si podelelle umflate de apa din tevi?

 19. Cetatean :
  – beneficiar final al agentului termic
  – membru cu drepturi si cotizatie in Asociatia de Proprietari de care apartine
  – cotizatorul la salariul: presedintelui de asociatie, presedintelui de federatie, primarului si consilierului local
  Furnizor de agent termic:
  – furnizor de serviciu public in regim special (325/2006 art.50) obligat de lege sa nu pericliteze sanatatea publica prin lipsa serviciului oferit.
  – Furnizeaza agentul termic si incaseaza banii pe baza facturii dupa furnizarea serviciului
  Primar si consilier:
  – ales ca reprezentant de majoritatea cetatenilor si angajat cu salariu platit de cetateni
  Presedinte Asociatie de Proprietari:
  – ales ca reprezentant de majoritatea locatarilor unui imobil si angajat cu salariu platit de acestia
  Presedinte de Federatie
  – reprezentant ales de asociatiile de proprietari si platit de proprietari / cetateni
  Circuitul furnizarii agentului termic:
  1.Furnizorul de agent termic livreaza combustibil catre centrale.
  2.Asociatiile de proprietari strang banii de la proprietari dupa un termen stabilit (30zile) dupa livrarea serviciului
  3.Primaria plateste parte din subventia pentru caldura daca este necesar tot din taxele cetatenilor
  4. Furnizorul primeste banii dupa ce a terminat un ciclu de serviciu (30zile) si pe baza facturii emise primeste banii.

 20. nici in nepun nu se face nimic….toata lumea e nemulumita ,vorbeste pe la coltul blocului si..atat…..cei de la asociatii nu spun nimic…ei ar trebui sa organizeze sedinte cu locatarii si sa vedem cum ai dam in judecata pe nenorocitii astia care ne-au mancat sufletul in iarna asta….casele ne sunt pline de mucegai,avem copii mici,chiar nu avem nici o sansa la putin respect???daca nu platesti intretinerea imediat ce o afiseaza,mai te trezesti si cu scrisorica in posta…..cum ca ar fi vina ta ca nu este caldura….
  nu mai am cuvinte ce simt pt acesti numiti oameni…..imi pare rau ca am hotarat sa traim aici….rusine lor!!!!
  si eu vreau sa fac plangeri….chiar de luni o sa ma ocup de acest lucru….nu vreau sa am un copil bolnav….

 21. -nu ati inteles ce am vrut sa zic : daca prop nu zic nimic catre mine ca pres ca nu au caldura…ce trebuie sa fac? sa ma duc peste ei sa-i mobilizez? daia omu are gura, sa-si exprime gandurile macar verbal…nu sunt cititor de ganduri.
  -ca pres nu fac nimic, nu e chiar asa…chiar pe site e un caz cand o asoc a facut o comunicare catre primarie, stat pt situatia actuala.
  -motivul nesigurantei rezolvarii situatiei daca asoc da in judecata callatis therm, am explicat destul de bine mai sus.
  -daca tot esti asa antreprenor, dece nu esti in conducerea asoc? eventual sa redactezi un p.v. cu tabel semnaturi de la cei nemultumiti, ca se pare ca ii stii mai bine decat pres.asoc.de la tine? si il predai pres. ca sa primesti si un nr.inregistrare a sesizarii…si in baza acestuia putand lua masurile necesare pt rez.problemei. Daca eviti legea, ajungi ca cei din primarie-callatis therm pe tema caldurii.
  -judecatorul judeca dupa legi si nu se tine cont de sentimente, citeste statutul judecatorilor…cat de frigul din casa lui, nu cred ca se pune problema la salariile lor.
  -ok, pres.ii mobilizeaza pe prop (un fel de instigatori) sa de-a asoc in judecata callatis therm pt ca nu furnizeaza caldura conf contract dintre callatisTherm – asoc.prop…dar la randul lor depinde de alte contracte…juridic au dreptate, moral nu au dreptate…dar firmele se conduc juridic, daca conduci sentimental = faliment asigurat.
  PS : unii isi dau cu parerea pe site, fara sa fie in cunostiinta de cauza-efect.

 22. Multa vorba si baza nimic. Vorbim de legea 325/2006:
  Art. 50. “Furnizarea agentului termic în condiţii care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă” Chiar nu doriti sa vorbim de lege de tot dati cu contractul dintre furnizor si beneficiar? Aveti bani de un proces civil ? Nu daune cautati ci caldura si tragerea la raspundere a vinovatilor atat cat o sa fie posibil. Plangerea penala e scutita de taxe, nu necesita avocat.

 23. Da, si cine are timp sa lipseasca de la munca de zi cu zi ca sa stea la proces/ sa astepte pe holurile tribunalelor?…chiar daca am castiga la Mangalia, ei vor face apel la Ct, recurs la Buc…cine are atata timp liber si cine plateste aceste deplasari- sunt gratis? daca nu e nevoie de avocat, cine v-a vb pt asoc?
  tragerea la raspundere a celor vinovati, in baza la ce argumente? sa le aduci, sa le cauti…necesita bani, se fac si ele expertize gratis?
  sa fim totusi realisti, acest efort necesita oarecum timp, bani, un expert in domeniu carsati apere interesele tale si nu ale partii opuse…iar toate acestea se fac pe bani sau costa bani. Eu mam saturat sa fac munca benevola, sa pun de la mine bani ca treaba sa mearga ok, la mine in asoc. si pana la urma sati auzi vorbe pe la spate, chiar sa fi chemat pe la tot felul de controale…care s-au dovedit nefondate.

 24. Nu intentati proces civil pentru stabilirea unor daune cu experti etc. Faceti plangere penala se ocupa procurori de date si politistii. Au si ei aceeasi problema ca si noi, stau in frig. Ideea ca unii pricep dar se fac ca nu, altii nu vor sa priceapa.

 25. Mangaliotii nu se aduna sa faca o sesizare macar, asa ca plingere nu poate fi vorba. Da daca vine vorba sa faca ceva, uite cum zice ala mai sus ca el vrea sa ia si bani acum sa caute experti, te pomenesti ca vrea si la CEDO 1 milion de euro.

 26. nu e vorba sa ceri daune…dar ca sa dovedesti ca ti sa degradat casa, ca ai racit sau inbolnavit si viata tia fost pusa in pericol…cum dovedesti acest lucru? nu trebuie niste expertize?ceva de genu? ca simple vorbe ca marturie nu cred ca ti le baga in seama.
  pe la sedintele cu primaria/Ct – pres fed asoc se ia in gura cu ei pe tema caldura, deci se zbate pt lumea la modul general…dar eu vb pt cazul meu din asoc la mine, caz particular.
  plus ca pe scara la mine am o vecina care mereu e la pol sa reclame de toate, acum se pare ca nu sa dus sa reclame…dece? ea stie.

 27. mai fratilor terminati va cu astea voi chiar credeti ca fac astia ceva pentru noi ei bine nu de ce nu se sesizeaza procuratura si celelalte organe abilitate este vb de genocid frate astia sau vb sa ne termine

 28. fratilor, atata timp cat TOVARASUL EX COLONEL URSE presedintele federatiei asociatiilor de proprietari primeste bani (spaga) de la callatis therm nu se va rezolva nimic din punct legal.

 29. Ai probe in acest semn? sau sunt simple supozitii a unui care stie sa vb doar la colt de bloc dar sa faca o plangere/sesizare nu se incumeta (diverse motive).
  In cazul in care ai probe, prezintale organelor competente, se iau masuri si caldura revine.

  Nu mai suntem pe timpul comunismului sa fim impinsi de la spate ca sa se intample ceva…Esti nemultumit?- te duci si vb cu autoritatile si recomandat sa faci o plangere. Daca nimeni nu vine cu o plangere in scris, ci doar simple discutii pe net…autoritatile care iau masuri nu au de unde sa stie de nelumtumirea fiecaruia in parte.
  Ca exemplu : ti se sparge casa dar nu reclami la politie…Ce faci – suni la ei sau astepti sa vina ei la tine? Sigur anunti…si ei vor venii.

  Am o intrebare logica pe care si-ar puneo orice patron: Ce interes are CT sa nu dea caldura? nu e oare o firma care pt serviciile sale vrea sasi scoata si un profit(legal – ca se fac ilegalitati este alt ceva)? dece sa nu faca profit dand caldura? sau cumva nu au banii pt combustibil ca sa dea caldura si implicit sa faca si profit? E destul de complicata situatia caldurii, chiar Primaru Filomon intr-o conferinta postata si pe site, spunea ca nici nu se mai stie cine e de vina. Daca autoritatile nu stu care e treaba cu contractele pe acolo…noi simplii cetateni de unde sa stim?
  Vestea a ajuns si la guvern, s-au alocat fonduri si degeaba…dece? ce ii opreste pe CT sa dea caldura? care sunt motivele reale? sau totul e o nebuloasa foarte mare. Stam ca magaru in ceata despre motivul nefurnizarii caldurii…dar stam in frig ca “despteptii”si ne dam mari ca avem solutia iesirii din impas…doar verbal, ca faptic nu.
  Cel care tot recomanda sa-i dam in judecata…dece nu initiezi dumneata acest demers, ca se pare ca esti mai pregatit, cunosti mai multe, etc…iar cei NEMULTUMITI sa se poata alatura initiativei (personal sau prin reprezentanti). ???

 30. Bai cavallis vad ca tu esti Urse presedintele de federatie. Nu ne prosti. Orice om cu cap stie diferenta intre a da in judecata si a face plingere. Daca dai in judecata mergi cu avocat platit de tine si avocatul pledeaza cauza. Daca depui plingere e gratis si se ocupa statul cu procurorii, politia de ei. Hai nu mai ameti oamenii sa nu depuna plingere. Sper ca in ultimul ceas sa nu fie prosti locuitorii Mangaliei si sa faca ce trebuie si contra ta Urse cel care era membru in AGA cand s-a dat firma de termoficare.

 31. e simplu. Cand iti infiintezi o firma e logic ca vrei sa scoti profit, dar nu te poti astepta ca Primaria sa iti finanteze tie afacerea in proportie de 100%!!! in orice afacere, patronul/asociatii/actionarii sunt cei care investesc bani in afacere pentru bunul mers al afacerii.
  un exemplu simplu, ca sa pricepi si tu: vrei sa iti deschizi un magazin alimentar – pai simplu ai bani il deschizi, nu mai ai bani sa iti aprovizionezi magazinul cu produse- intri in faliment ca nu te poti duce la primarie sa iti dea bani ca tu sa iei produse de la distribuitori pentru a le vinde mai departe si a-ti lua banii pe produse in momentul vanzarii lor. exact asta vor cei de la callatis therm. ei vor numai bani de la primarie pentru a da caldura, ei nebagand bani in aceasta afacere absolut deloc. daca da primaria bani, dau si ei caldura cate un pic cate-un pic. acum ei nu dau caldura din cauza ca nu li s-a aprobat pretul de 677lei/gcal pret pt populatie, ceea ce este enorm ca nici macar in bucuresti nu se plateste atat pt gcal, iar in Mangalia sunt salariile de 6-7 milioane. noi ce facem? muncim o luna intreaga doar sa le facem curu mare la astia de la callatis therm sa aibe bani madam aia sa isi cumpere guma de mestecat sa ne faca noua in ciuda ?

  cavallis mai uita-te si tu pe articolele din acest site si ai sa poti trage si tu propria concluzie: cine si de ce e de vina pt situatia din Mangalia.
  Consecintele le suportam tot noi mangaliotii ca suntem mai fraieri. Asta e, sa ne vedem la primavara cu bine!

 32. bine zis…e “razboi” intre CT si primarie. CT vrea cu 677, primaria cu 350, ANRSC -reprezentantul statului a fost de acord cu pretul urias (din motive necunoscute)..si uite asa sa ajuns la acest impas de nu se mai da caldura. Cine sufera ?populatia. Aiurea. Dar cine e responsabil sa rezolve situatia dintre ei? ca din cate am vazut, prefectul de Constanta cica nu poate interveni (cel care reprezinta Statul in Judet)…atunci cine? noi simpli cetateni? ciudat rau de tot cum merg treburile la noi in tara.

  pt what’s up Doc ? NU SUNT BAI CU TINE !, nu imi permit sa te jignesc, mai ales ca nu imi permit ca nu va cunosc …dar am o intrebare : – dece nu ati facut pana acum plangere ??? s-au asteptati sa se duca altcineva pentru dumneavoastra? Mai ales ca faceti cunoscut ca sunteti mai bine documentat intre ale legii.

 33. deci:primaria e depasita de situatie,prefectu e suparat pe callatis term,nicusor porcusor tace,o firma de apartament face legea in mangalia.concluzie:or si puterea si opozitia sunt inconpetente,or au interese comune.psd+pdl fura inpreuna.in iunie cetateni sa mai puneti botu la galeti,pixuri,pachete,pui,ulei,ca la anu ne iau si apartamentele pentru neplata caldurii din ianuarie,februarie.

 34. Se pare ca nimeni nu ia atitudine, toti se cearta, unii castiga. Daca tot suntem atat de neinformati si de ametiti:
  Deoarece destula lume citeste ce se scrie aici, propun redactiei sa dea exemplu mura-n gura despre cum se face o sesizare la Parchet, exemplu mura-n gura despre cum se face o reclamatie la OPC, stabilim un loc unde sa se stranga sesizarile, le trimitem si apoi om mai vedea.
  Si-ntre timp, ne debransam toti. Sa-i vedem apoi ce fac daca nu mai au cui “nefurniza” caldura. Or sa trebuiasca sa-si stranga bagajele intr-un final.

 35. PentruCavallis;sunteti presedinte al asociatiei doar de forma,dvs.aveti contract cu societatea de furnizare a caldurii nu primaria,dvs.a-ti semnat acei contract cu administratorul blocului-cine va opreste sa convocati adunarea generala si sa stabiliti ce aveti de facut(sesizare catre parchet sau la protectia consumatorului-nu costa nici un leu);furnizorul a respectat clauzele contractuale sau nu?Cred ca lumea din asociatie va va sustine.Dar acum cred ca e prea tirziu ,au luat altii taurul de coarne,totusi puteti sa va luptati ca membrii asociatiei dvs. sa nu plateasca ce nu au consunat.Succes.

 36. Filimon vrea sa aduca o firma de termoficare apropiata de el, cred ca a lui Dan Georgescu de la Navodari.
  Filimon gestioneaza defectuos situatia caldurii. Are bani in cont, poate sa dea caldura.
  Unde sunt bani de guvern?

 37. cum am mai zis, ma repet pt ultima data…daca nici un locatar sau prop. bransat nu mia zis nimic pe tema caldurii in sistem centralizat, ca nu le convine, ca ii este frig in casa, ca mai stiu eu ce (nemultumire ca nu are caldura) si ca trebuie sa iau sau sa luam masuri … eu nu am ce sa fac. Sa ma duc eu la ei si sai indemn sa facem o plange sau dare in judecata sau mai stiu eu ce…nu o sa vedeti…nu trag eu de ei sa le fie bine, daca nu vin sami zica ca nu le e bine…nu ma duc eu peste ei sa le maresc confortul in case daca ei nu vor. Cum pe la colt de strada stiu sa vb vrute si nevrute (din auzite de la prieteni care nu au treaba cu asoc.noastra) asa pot veni si sami zica despre nemultumirea lor si ce masuri pot sau putem lua. Daca le convine situatia, sa fie sanatosi…cu toate ca nu cred ca e asa, sigur sunt nemultumiti ca nu e caldura. Dar cum am mai zis, nu eu decid…lumea decide, eu doar reprezint interesul lor daca ei il cer. Daca nu ma atentioneaza macar verbal, ca sa pot intocmi un tabel nominal sau sa convoc o adunare si sa discutam…eu nu trag de ei. Am tras de multe ori de ei sa facem tot felul de lucruri bune pt asoc.noastra si mereu eu eram cel vinovat ca vroiam sa le sporesc confortul in case ( diferite reparatii sau renovari in asoc, subsol-casa scarii-tevi pe verticala-izolatie terasa scarii, etc)…sa fie bine pt toti…si nu a fost bine. Am tras de ei ca un magar la o caruta, si pt ce? sami aud tot felul de vorbe urate, unii nu mai vb cu mine, etc…cei care erau contra…ca doar ma zbateam sa le fie bine la toti. Ma saturat sa trag eu de ei sa facem ceva bun pt asoc, asadar – daca ei vor ceva, am grija sa duc la capat acel lucru (daca e legal), daca nu imi zic nimic, imi vad de treburile zilnice. Ce sa mai zic, ca interfonul nostru, ca nu il folosesc cum trebuie cu toate ca leam pus afise si leam zis cum sal foloseasca asa cum trebuie ca sa nu se defecteze si sa nui chemam pe cei cu reparatia si sa dea 160-180 numai ca vin + reparatia in sine? ca nu mai eu am reparat mecanismul de inchidere/deschidere usa acces in scara de 2ori singur si de 2ori cu un membru de comitet si nu sa mai platit deplasare de 4ori+reparatu, adica nu au dat bani…plus multe ce as putea sa zis ce am facut pt asoc fara sa fiu platit ca muncitor, ci doar pt functia de pres….munca voluntara. Ca am tras de ei sa luam masuri pt nu a mai avea diferente de apa rece, si acum de aprox1 an de zile pot zice ca ceasul general bate cu ceasurile din ap, adica diferenta ZERO (o luna nu ies 4mc, alta luna nu ies 6mc, alta luna imi iese in plus 10mc = zero mc diferenta), etc…

 38. pt cineva : de forma esti tu cetatean in MNG ! ai fost la pres.tau sa depui o cerere ca esti nemultumit ca nu ai caldura? NU CRED, doar pe forum va expuneti gandurile…nu si pe o hartie adresata conducerii asoc, ca in baza acelei cereri cu nr.de inreg.sa poata demara urmatoarele actiuni.
  eu ca pres, cand au inceput probele cu apa rece, am fost la director callatis therm sa depun o cerere sami zica cand incepe furnizarea de agent termic, implicit sezonul de incalzire in sistem centralizat…ca prop.ma intrebau verbal cand incepe caldura, ca afara incepusa sa fie racoare si se simtea in ap. Am luat masuri in baza cererii verbale, daca ii pot spune asa. Acum in baza la ce sa fac eu adrese mai departe daca nimeni nu ma intreaba nimic? inseamna ca lumea nu are probleme…nu asa se intelege? sau eu trebuie sa bat din usa in usa la un interval de timp si sa intreb lumea ce probleme mai au si cum sai ajut??? cred ca astea sunt treburi de oameni care nu au ce face, se plictisesc in case, sau mai stiu eu ce.

 39. RUŞINE PNL SUNTEŢI NIŞTE NENOROCIŢI. O SĂ VĂ MAI VOTEZE DRACU!!!. SUNTEŢI NIŞTE CIRCARI DE PROASTĂ CALITATE. DAR DUMNEZEU VEDE… MERITATI SĂ FITI ARESTATI LA FEL CA NICHITAS.

 40. azi, 21.feb.2012 se pare ca avem alt primar interimar…deci problema caldurii ia alt drum, alte demersuri. :))
  se pare ca o sa avem caldura…DAR LA CE PRET? unul urias? (ma refer la pretul de productie…si nu la pretul platit de om – sa poata fura urmatorii si a mai ramas din bugetul primariei…care e GOL, BATE VANTUL PRIN EL) :))
  rusinica, rusinica…daca stiti ce e aia rusine.

 41. FILIMON A ÎNCERCAT REZILIREA CONTRACTULUI CU CALLATIS THERM DAR CONSILIERII LOCALI NU AU VOTAT DEOARECE VIN ALEGERILE ŞI NU MAI AVEAU DE UNDE SĂ MULGĂ BANI PENTRU CAMPANIE.
  MĂ ÎNTREB DACĂ NICHITA ESTE JUDECAT PENTRU LIPSA CĂLDURII DIN MANGALIA DE CE NU SUNT JUDECAŢII ŞI CONSILIERII CARE AU ACEAŞI VINĂ.
  SĂ VĂ MĂNÂNCE PUŞCĂRIA NENOROCIŢILOR

 42. Oameni buni treziti-va!Cititi cu atentie raportul Curtii de conturi referitor anului2009.Va retin atentia la doua aspecte;
  1-pt.anul 2009 nu s-a votat bugetul de Consiliul local ,trebuia aplicat bugetul pe 2008 deci ce impozite am platit pe 2009?,daca au fost mai mari inseamna ca ne-au taxat ilegal!
  2-referitor la preluarea Uranus-ului de catre Polaris=ilegal.deci acelasi lucru il putem spune si despre preluarea Rominterm-ului de catre Callatisterm =ILEGAL…..vinovatii sunt;primarul si consiliul local.
  Sa asteptam rapoartele si pe 2010,2011 si vom descoperi alte magarii facute de Tusac si cel de la directia economica Popa Florea.Sa speram ca institutiile statului isi vor face treba si cei vinovati vor ajunge la puscarie.

 43. dar apa calda, cum e cu ea?? e vreun program ceva? ca la mine cand dau drumul la apa calda imi curge numai rece…. stiti ceva de vreun program sau o fi sistata apa calda?

 44. referendul privind anularea contractului cu CallatisTherm a trecut…cica au si inceput procedurile de desfacere a contractului. Am scapat de “hotii”care neau si lasat in frig asta iarna. Sasi ia “traista”cu care au venit si sa plece din Mangalia.

 45. centralele sunt oprite…deci NU este apa calda in oras. Daca ai boiler pe curent/gaz butelie/lemne…ai apa calda cand vrei si la ce temperatura vrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.