Biblioteca Franceză „Arthur Rimbaud” din Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”, organizează duminică, 14 iulie 2013, ora 10.00, cu prilejul Zilei Naționale a Franței, vernisajul expoziției temporare „La malle Rimbaud” („Valiza lui Rimbaud”).

Anul acesta se împlinesc 21 de ani de la înființarea acestei biblioteci și, pentru prima dată, va fi organizată o expoziție care va cuprinde viața și opera poetului francez Arthur Rimbaud. După ce a călătorit în întreaga lume, valiza a fost dăruită bibliotecii din Mangalia, în semn de prietenie, de către Claudine Ledoux, primarul orașului Charleville-Mézières.

La deschiderea expoziției va fi prezent și Jean-Pierre Marcoux, președintele fondator al „Association des Amis de la Bibliothèque Française de Mangalia”, care a adus expozitia de la Charleville –Mézières și care o va descrie celor prezenți. Jean-Pierre Marcoux a propus Institutului Francez din România ca expoziția să fie prezentată, în viitor, în toate orașele din România.

Sunt așteptați la vernisaj toți locuitorii Mangaliei și turiștii francofoni. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.