Cinci actori ai Teatrului de Stat Constanța îi așteaptă pe spectatori de ziua lui Eminescu, pentru a le împărtăși felul în care fiecare dintre ei îl percepe pe cel mai mare poet al literaturii române.

Spectacolul de poezie și muzică va avea loc marți, 15 ianuarie, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului de Stat Constanța, loc ales pentru ca distanța dintre actori și public să se micșoreze, la fel și distanța dintre Mihai Eminescu și receptorii săi de astăzi.

Liviu Manolache, Georgiana Mazilescu, Alina Manțu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu sunt artiștii care vor marca, prin poezie, Ziua Culturii Naționale.

Cu nouă ani în urmă, această sărbătoare a fost în mod inspirat stabilită la data nașterii lui Mihai Eminescu, cel care și-a uimit contemporanii și urmașii prin profunzime, talent, prolificitate, capacitate de studiu și polivalență culturală și socială – mii de poezii și pagini de proză, articole social-politice cu mare impact în epocă, 46 de manuscrise cu 14.000 de file, pe care cercetătorii încă le descifrează și interpretează.

Intrarea la acest spectacol-eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.