De Centenar, Tricolor de 100 de metri, la țărmul Mării Negre [VIDEO]

0
73

Sute de localnici, elevi ai școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai, părinți ai acestora, cadre didactice dar și invitați de seamă au participat în data de 1 Decembrie la festivitățile organizate de conducerea unității de învățământ și administrația locală, în comună și pe plaja din Vama Veche, cu ocazia Marii Uniri.
Manifestările au debutat la ora 10.30, la statuia Eroilor Martiri din comuna Limanu unde, după ce au intonat imnul României, elevi ai școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai au susținut un scurt program artistic, în jurul tricolorului. Tot cu ocazia sărbătoririi Centenarului, a fost oficiată slujba de sfințire a statuii care, de curând, a fost reabilitată de Primăria Limanu.
Eroii comunei care și-au pierdut viața în luptele pentru reîntregirea țării au fost pomeniți de primarul Daniel Georgescu, după care reprezentanții școlii, ai administrației locale împreună cu domnul senator Nicolae Moga au depus coroane de flori la statuia Eroilor Martiri.
Coroane de flori au fost depuse și la mormintele ostașilor martiri, înmormântați în curtea bisericii din comună.
Manifestările închinate Marii Unirii au continuat la orele prânzului, pe plaja din Vama Veche unde, elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai, au desfășurat un steag de nu mai puțin de 100 de metri, de pe aleea principală a stațiunii spre țărmul mării, în acordurilor melodiilor patriotice și folclorice tradiționale.
Cei prezenți au sărbătorit apoi cu un pahar de vin fiert, ceai sau țuică fiartă, plăcinte tradiționale dobrogene, cu mere și dovleac. În mod simbolic, pentru a marca evenimentul de astăzi, a fost pregătit și un cozonac în forma numărului 100, iar la finalul petrecerii, cei prezenți s-au prins în horă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.