La ora 04.38 un cutremur de 5,5 a avut loc in Romania cu epicentrul in Vrancea. Cutremurul s-a resimtit destul de bine si la Mangalia. Conform  datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a fost resismit puternic in localitatile din Moldova, estul si sudul tarii precum si in nord-estul Bulgariei. In acelasi timp, in zona Galati, cetatenii resimt cutremure zi de zi. Coincidenta sau nu, la mica distanta de zona Galalti au inceput oficial exploatarile gazelor de sist prin metoda fracturarii.

4 COMENTARII

  1. Nimic nu e intamplator pe lume ! Daca noi oamenii “ne batem joc” de pamant, de ce ne-am mira ca acesta reactioneaza impotriva noastra ?!
    Ecosistemul a fost creat perfect. (Nu ma intrebati de cine, ca nu stiu 🙂 . Suntem prea mici pentru a intelege totul !)
    Deci, omenirea pe langa faptul ca inmultinduse are nevoie de mai multe resurse, a devenit si lacoma, unii oameni acumuland averi pe care nu le pot cheltui in mai multe vieti (pentru ce ?)… si atunci restul lumii, trebuind sa se hraneasca si ei, expluateaza excesiv pamantul. Bineinteles, si de asta data intervin lacomii, luand “caimacul”.
    Pacat ! Cu putina cumpatare, avand grija de pamantul care ne sustine si ne hraneste, am putea trai mult mai bine, mai sanatos, mai fericiti…

  2. de ce credeti ca au interzis bulgarii exploatarea gazelor de sist?la shabla exista o falia tectonica la 25 de km de mangalia.la proiectarea centralei de la cernavoda s-au luat in calcul cutremurele de pe falia shabla.falia shabla se continua in marea neagra,unde exista o mare cantitate de hidrogen sulfurat dizolvat in apa si in caz de cutremur major exista riscul ca hidrogenul sulfurat sa iasa la suprafata si in contact cu oxigenul sa explodeze.in timpul razboiului rece rusii aveau un plan sa aprinda hidrogenul sulfurat din marea neagra in caz de razboi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.