Cultura la Liman – În seara asta are loc deschiderea celei de-a doua ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” cu o cântare de zile mari, marca ”Taraf de Caliu”

0
204

Duminică, 17 iulie, are loc deschiderea celei de-a doua ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” cu o cântare de zile mari, marca ”Taraf de Caliu”, cel mai renumit grup de muzică lăutărească autentică din România, care a făcut furori pe marile scene ale lumii.

Intrarea la concert este liberă, în limita capacității spațiului de desfășurare.

Gala de deschidere, la ora 20:00, iar Concertul va fi la ora 21:00.

Tânăra echipă artistică și organizatorică a festivalului, formată din Carol Ionescu, Andreea Ciocîrlan, Dan Coza și Andrei Redinciuc, în frunte cu directorul onorific Magda Catone, dau întâlnire cinefililor și iubitorilor de teatru la un festival unde vor putea participa la zeci de evenimente culturale, grupate în 4 mari categorii: TEATRU, FILM, EXPO și CONCERT. Odată cu inaugurarea din acest an a categoriei CONCERT, organizatorii vă invită la două evenimente de neratat. Astăzi, pe 17 iulie, în deschiderea celei de-a doua ediții a festivalului, va cânta celebrul Taraf de Caliu, iar pe 22 iulie, iubitorii de muzică rock sunt invitați la concertul trupei Byron!

După mai bine de trei decenii de turnee internaționale, membrii fondatori de la Taraf de Haïdouks au revenit acasă pentru a începe un nou proiect muzical: Taraf de Caliu. Muzicienii, originari din Clejani, sunt ultima generație de lăutari autentici care fac cunoscută, în întreaga lume, tradiționala muzică lăutărească specifică regiunii sudice a României, un gen muzical ce le-a adus recunoaștere internațională, propulsându-i pe marile scene ale mapamondului. De câțiva ani, în frunte cu liderul lor, virtuozul violonist Caliu, au revenit în atenția publicului meloman, fiind prezenți la importante evenimente culturale de pretutindeni. 

Din 1991, anul în care creațiile lor au devenit cunoscute în Europa de Vest, muzicienii de la Clejani au cântat în cele mai diverse contexte culturale, oferind concerte la Tokyo, Paris, Singapore, New York, Istanbul, Londra și Los Angeles. Printre fanii și colaboratorii lor se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet, Johnny Depp și Yohji Yamamoto. 

Sub numele Taraf de Haïdouks, grupul a primit, în 2002, Premiul BBC World Music pentru cea mai bună trupă din Europa și Orientul Mijlociu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.