Constanța rămâne în carantină. A fost aprobată ieșirea din carantină doar pentru Ovidiu și Grădina

0
225

În urma analizelor de risc trimise de Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, Institutul Național de Sănătate a propus, pentru municipiul Constanța, să fie menținută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU.

Se consideră că, în municipiul Constanța, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidență”, a anunțat prefectul Constanței, Silviu Coșa.

În schimb, INSP a avizat ieşirea din carantină pentru localitățile Ovidiu (1 ianuarie, ora 00:00) şi Grădina (30 decembrie, ora 12:00). Decizia a avut ca fundament scăderea ratei de incidență sub media națională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc.

De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedință de județ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situația este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe țară privind rata de incidență. De aici, hotărârea autorităților de a menține măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănțeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricții, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a mai spus prefectul județului Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.