Consiliul Local Mangalia in sedinta

7
56
Consiliul Locala Mangalia sedinta
Consiliul Locala Mangalia sedinta

Din ce in ce mai tensionate, sedintele consiliului local devin si mai interesante, dar nu si pentru aprope jumatate dintre consilierii care nu participa. Motivul totusi poate fi unul strategic. Cineva a anuntat ca primarul nu a putut participa fiind ocupat cu audientele la social. Cvorumul pentru aceasta sedinta nu a fost atins, in consecinta, sigur vor exista negocieri intense pentru urmatoarea sedinta ordinara de la sfarsitul acestei luni. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o sedinta foarte scurta s-a transformat intr-o lunga cearta de peste o ora. Ca de fiecare data a fost remarcat vocalul consilieri paul Foleanu care folosind experienta sa de jurist a ridicat mai multe intrebari pertinente, urmat de consilierul Maganu care a redeschis problema lipsei de transparenta in administratia locala si a revenit la cererea de a primi adevarata dare de seama pentru un an de mandat al actualei conduceri. Pe scurta ordine de zi au fost prezentate procesele pe care le-au pierdut consilierii si primaria, procese despre care consilerii declara ca nu stiau. Aici vedem un tipar mai vechi din vechea administratie prin care consilierii sunt pusi in fata faptului implinit si raman sa plateasca ceea ce au facut altii. Punctul fierbinte al sedintei a fost subiectul caldurii in Mangalia. Echipa primarului fiind foarte deranjata ca nu se voteaza o suplimentare de capital social la Gold Term, firma care a inlocuit Callatis Term. Pe scurt, consilierii se tem de o repetare a situatiei din anii trecuti cand primaria a pierdut sume imense in relatia contractuala cu fosta societate care se ocupa de asigurarea agentului termic. Acum se vorbeste intens de reateaua de gaze la care sunt racordate cateva centrale si se promite pana in octombrie o finalizare a proiectului. Dupa cum declara si un consilier, acum se va sufla si in iaurt dupa ce s-au “fript” data trecuta. Timp de o ora disputele au fost concretizate in ideea ca majoritatea consilierilor locali, evident fara cei de la PNL, nu mai au incredere orbeste in ceea ce se promite. De aici s-a ridicat si problema retragerii mandatului dat primarului de a reprezenta consilierii locali in toate procesele aflate pe rol si cele posibile in viitor. Lipsa de incredere in actualul primar a fost pusa in dezbatere si in momentul cand au aflat ca pe ordinea de zi era si aducerea la cunostinta ca au un proces pierdut aflat in faza de recurs cu putine sanse, in cazul firmei de transport Thunder Truck S.R.L. si pe viitor este iminent un alt proces cu firma de transport sezonier cu minicarul, care se pare ca are de recuperat sume imense de la bugetul local, pretinzand si despagubiri de la cei implicati in deciziile administrative. Astfel va fi foarte interesanta sedinta ordinara de la sfarsitul acestei luni, ramanand sa vedem daca se va organiza o intrevedere inaintea sedintei pentru a “rezolva”disputele fara camere video prezente, sau vom vedea consilieri care rup tacerea.

7 COMENTARII

  1. Mamaaa ce coincidenta !!!1 Consilierii s au hotarat sa faca ,,dreptate,, TOCMAI acum cand e treaba cu microbuzele ..
    Nota 10 pentru Bogdan. Nu credeam ca isi va face pantofii vreodata cu carpe portocalii.

  2. La fel de responsabili ati activat si in perioada referendumului privind gazele de sist si astazi cu onor , ne trezim ca nu stim ce ne-a lovit si din ce parte mai vine….Astia sunteti: daca e ceva de jumulit in interes personal functioneaza unanimitatea in caz contrar, amanam pana la sedinta viitoare sau lipsa de cvorum sau, ne abtinem ca nu vrea muschii nostri. Cetatenii Mangaliei ar cam trebui sa-si inteleaga drepturile si sa va caute pe fiecare in parte si pe toti deopotriva sa va cam intrebe de sanatate.Gretos de politizat totul in defavoarea noastra a cetatenilor de bun simt, care duc si tot duc….Credeti ca asa il incoltiti pe primar dar va trageti singurei presul si ne convingeti inca odata ca tot voi ne-ati lasat in frig. RUSINE!

  3. Rusine consilierilor nostrii!!! Se pare ca o mare parte dintre ei isi propun sa ne tina in frig, ca “multumire” ca au fost realesi. Politicul nu mai are ce cauta alaturi de problema arzatoare: CALDURA IN CASELE OAMENILOR!!! Nu va mai bateti joc de noi “dragi” consilieri!!! Ne vom organiza si vom iesi in strada. Nu va vom mai tolera iesirile egoiste datorate lacomiei si nesimtirii!!

  4. daca ne mai tine ti in frig,pentru consilierii nostril,un mesaj…VOM IESII IN STRADA!!!!AVETI MARE,MARE GRIJA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.