Cu deosebit respect  vă  invităm joi, 18 aprilie 2013, la Conferința de inaugurare a proiectului University collaboration network at the Black Sea – UNIVER-SEA.NET, ce va avea loc la sediul Universității ”Andrei Șaguna” din Constanța, începând cu ora 11,00.

Proiectul, care va avea o durată de 24 de luni,  este finanțat de U.E. în cadrul Programului Operațional Transnațional Bazinul Mării Negre 2007-2013, autoritatea de management fiind  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice.

Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța este beneficiarul proiectului și are ca parteneri Universitatea Aydun din Istanbul (Turcia), Universitatea Karabuk (Turcia), Universitatea Internațională a Mării Negre, Tbilisi (Georgia) și Academia de Administrație Publică de pe lângă  Președintele Republicii Moldova, Chișinău (Moldova).

Pornind de la existența unor legături profunde și de lungă durată, istorice și culturale, care au fost stabilite de-a lungul secolelor peste ceea ce sunt astăzi frontierele externe ale Uniunii Europene, proiectul urmărește crearea unui mediu cultural comun în bazinul Mării Negre, prin promovarea valorilor educaționale și prin valorificarea identităților regionale.

Raţiunea realizării proiectului a constituit-o lansarea unui proces de reflecţie asupra identităţii şi viitorului regiunii Mării Negre, care să concure la creşterea încrederii reciproce şi să faciliteze forme concrete şi eficiente de colaborare în planul cultural și educațional şi totodată să conducă la identificarea şi elaborarea unor proiecte pragmatice, care să dea impuls şi susţinere praxisului istoric de dezvoltare regională.

 

În cadrul proiectului, Universitatea ”Andrei Șaguna” are misiunea de a oferi serviciile unui Centru de date cu administrare centralizată, dotat cu servere performante pe care vor rula programe educaționale de ultimă generație. În acest fel, timp de doi ani, universitățile partenere vor dezvolta, folosind cele mai avansate tehnologii informaționale, o comunitate virtuală în care vor face schimburi de bune practici, cursuri comune, realizând astfel un cadru natural de dialog între studenții și profesorii aparținând diferitelor naționalități, culturi și confesiuni. Plecând de la un nucleu de 5 universități, la finalul proiectului rețeaua va cuprinde peste 40 de instituții care vor constitui un motor de dezvoltare în domeniile educaționale, științifice și culturale, creând astfel o platformă dinamică a cooperării regionale.    Activitățile  proiectului includ și  organizarea de workshop-uri pentru mediul academic  și mobilități internaționale pentru studenți, contribuind astfel la  dezvoltarea relațiilor armonioase în regiune.

Universitatea, prin asumarea şi împlinirea misiunii de centru cultural în spaţiul românesc, îndeosebi în regiunea Dobrogei, şi în întreaga zona a Balcanilor, prin asumarea şi dezvoltarea conştiinţei civice, a înţeles să promoveze pluralismul opiniilor, analizele critice constructive, dezvoltarea regională şi naţională a culturii politice şi civice, protejarea mediului democratic, instituit prin respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale individului şi ale cetăţenilor ţării, afirmarea sa ca centru de promovare a relaţiilor de colaborare internaţională, cu precădere în regiunea balcanică.

Având speranța că veți putea da curs  invitației, vă rog să primiți sincere mulțumiri.

PREȘEDINTE,

Prof.univ.dr. Aurel PAPARI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.