Concursul Național Nicolaus Copernic aproape de final la Colegiul Economic Mangalia

0
96

CEMÎn data de 9 iunie 2015, a avut loc ultima întâlnire a elevilor Colegiului Economic Mangalia care au făcut parte din echipa de proiect a Concursului Național Nicolaus Copernic. Pe parcursul a două ore s-a desfășurat un adevărat „tur de forță” prin lumea fascinantă a Misterelor Universului. Astfel, elevii claselor a XI-a au organizat expoziții fotografice, expoziții de carte și lecturi publice, elevii claselor a X-a au captat atenția auditorilor cu filme didactice și prezentări power point având ca temă Nașterea și Evoluția Universului, iar cei de clasa a IX-a și-au arătat măiestria construind mai multe machete mecanice și electrice ca modele în miniatură ale universului,  sub îndrumarea doamnei profesor doctor Irina Marin.

La finalul întâlnirii a avut loc un concurs de idei creatoare despre Nașterea și Evoluția Universului, unde elevii au emis  propriile ipoteze documentate știițific. Doamna profesor Florea Delia, unul dintre coordonatorii revistei Litere Amestecate, a prezentat cele două numere ( din aprilie și mai) dedicate în exclusivitate temei concursului.

În decursul celor 2 luni în care s-a desfășurat proiectul, s-au realizat peste 20 de activități, iar echipa de proiect care la început era formată doar din 20 de elevi și doi profesori coordonatori, s-a extins la peste 100 de elevi și 5 profesori.

“Ne-am bucurat să îi avem ca invitați și susținători, pe colegii noștri mai mici : Alexia Ciobănel (elevă în clasa a IV-a la Liceul Teoretic Callatis) și Ayan Amet (elev în clasa a III-a la Școala Generală Gala Galaction) care au participat la activitățile noastre în calitate de voluntari, dar mai ales dornici de a învăța lucruri noi de la colegii lor liceeni deja.
Ținem să mulțumim pe această cale Asociației Secular-Umaniste pentru provocarea lansată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.