Referitor la conferinţa de presă susţinută ieri de către preşedintele PSD Victor Ponta, prefectul Claudiu-Iorga Palaz face următoarea declaraţie:

Se pare că Victor Ponta a făcut o obsesie din a cere demisia prefectului de Constanţa. Dacă a văzut că în ceea ce priveşte gestionarea deszăpezirii nu a găsit argumente viabile, acum se leagă de situaţia de la Mangalia, unde primarul incompatibil Tusac a revenit temporar în funcţie ca urmare a suspendării efectelor Ordinului prefectului 773/14.11.2011 de către Judecătoria Buzău, într-un proces care este încă în derulare.

Ca jurist, sunt dezamăgit că devenind politician procurorul Ponta nu mai stăpâneşte legea şi nu face diferenţa între o decizie de suspendare şi una de anulare a unui act administrativ, între o pronunţare a instanţei şi o decizie definitivă şi irevocabilă. Ca să înţeleagă şi preşedintele PSD, procesul cu Tusac este încă pe rol, instanţa a dispus doar suspendarea efectelor ordinului, decizia nu este definitivă şi irevocabilă, iar ordinul pe care l-am emis nu este anulat. În plus, Ponta ar trebui să reflecteze de două ori înainte de a-l mângâia pe creştet pe Tusac şi să se informeze înainte de a adopta o astfel de poziţie în legătură cu starea reală de fapt. Nu numai că patru instituţii l-au găsit incompatibil cu funcţia de primar, şi mă refer aici la Corpul de Control al Guvernului, la Curtea de Apel Constanţa, Agenţia Naţională de Integritate şi Instituţia Prefectului, ci chiar Tusac a pierdut procesul pe care l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru că a constatat starea lui de incompatibilitate. Ce să înţelegem? Că juristul Ponta urmează legea doar parţial? Dacă da, este chiar îngrijorător. Eu sunt un jurist şi un prefect ce respectă legea în integralitatea ei şi tocmai de aceea se dă Ponta de ceasul morţii când aude de mine, pentru că prezenţa mea ca prefect al judeţului Constanţa a slăbit mult puterea mafiotă Mazăre-Constantinescu.

4 COMENTARII

  1. Ideea este ca sa intors inapoi Tusac la primarie si nu trebuia Dl. Filimon facea lucrurile pe fata si instiinta populatia cat de cat.Asta este Domnule Prefect. Sa intors hotul hotitlor.

  2. stati linistiti si dormiti la fel de linistiti ati vazut cat au facut pretul la giga sa vedeti ce gramezi de bani vor strange borfasii astia carora nu le este nici frica si nici mila de noi stam cu mainile incrucisate si i lasam sa ne jupoaie de vii suntem niste lasi

  3. palaz ar trebui sa taci din gura nu ai facut nimic cind ai vazut ca nu avem caldura in mangalia .Si acum esti o victima aqpleci urechea la toti borfasii .

  4. PREFECT NENOROCIT
    TU MANCAI SI BEAI CU IORGUS LA PRESIDENT SI TOATA MANGALIA STATEA IN FRIG. SA VA MANANCE PUSCARIA NENOROCITILOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.