Comunicat Rotary Mangalia

0
53

   Aflat la a III a ediţie, concursul “Să vorbim …Gramatică/ Let’s speak …Grammar” a devenit anul acesta un proiect de amploare, ce se adresează atât cadrelor didactice, cât și elevilor. Coordonatorii concursului, prof. Cristina Angheluță și prof. Simona  Gherfi, împreună cu echipa de proiect și partenerii, și-au propus să atragă elevi și cadre didactice din cât mai multe zone ale tării, având deja confirmarea participării a treisprezece școli din zece județe.

   Activitățile cuprinse în program sunt multiple: concurs de gramatică în limba română și engleză, concursuri de creativitate, simpozion adresat cadrelor didactice, concurs interdisciplinar “Funny numbers”, dar și concursul pentru cei mici “Spelling Bee”.

   Concursul de limba engleză “Spelling Bee”  şi-a propus să îşi găsească adepţi printre elevii de la toate şcolile din Mangalia. După etapa de preselecţie desfăşurată în fiecare dintre şcolile participante la acest proiect, elevii selectaţi se vor întâlni sâmbătă, 8 iunie, ora 10, la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, pentru a se duela în cuvinte din vocabularul englez, în etapa finală a concursului.

   Elevii câştigători vor fi răsplătiţi cu diplome şi cărţi oferite de către sponsori, SC Eco Corsa SRL si Uniscan Grup Educaţional, în cadrul festivităţii de premiere ce se va desfăşura în aceeaşi zi, la ora 13, în sala de festivităţi a liceului. Tot atunci va fi lansat şi primul număr al revistei „The Little Starfish”, ce adună materiale concepute de către elevii claselor a IV- a B şi a V- a A de la Liceul Teoretic Callatis, sub coordonarea editorială a profesorilor Gherfi Simona şi Angheluţă Cristina.

   Următoarea etapă a proiectului este constituită de organizarea simpozionului “Să vorbim …Gramatică/ Let’s speak… Grammar”, în perioada 15- 22 iunie,  și de apariția  revistei cu același nume, în care vor fi publicate materialele cardelor didactice participante la manifestări.

   Desfăşurat în parteneriat cu Clubul Rotary Mangalia, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cu Centrul Cultural “Callatis”, cu Organizația “Salvați copiii” şi cu Primăria Municipiului Mangalia, acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea profesorilor din  școlile din Mangalia, dar și din cele 10 județe participante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.