Prin protocolul semnat  în data de 04.05.2012, Jandarmeria Română s-a alăturat şi în acest an campaniei de strângere a deşeurilor din natură, „Let’s do it Romania”, campanie iniţiată şi coordonată de Asociaţia Viitorul în Zori.

Pe baza acestui protocol şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei campanii de ecologizare, s-a luat legătura cu reprezentantul în teritoriu a acestei asociaţii, domnul domnul Victor Maxim şi au fost stabilite zonele cele mai vulnerabile din punct de vedere al deşeurilor din natură, respectiv pădurea Comorova, pădurea Hagieni, lacurile Siutghiol, Taşaul şi coasta litoralului.

În data de 08 şi 09.05.2012, în urma acţiunii de cartare a zonelor celor mai vulnerabile, jandarmii au stabilit şi delimitat zona cuprinsă  între D.N. 39, D.N. 39 B (legatura Neptun)  si Popasul Caprioarelor, (Padurea Comorova).

Astfel, sâmbătă, 12 mai, între orele 08.00-10.00, 25 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat la campania de ecologizare „Let’s do it Romania, campanie în urma căreia au fost strânse deseuri in 20 de saci cu capacitatea de 200  kg, din care 12 saci s-au umplut cu sticle de plastic, 8 cu hârtii, cartoane, cauciucuri şi alte deşeuri.

Ca o noutate, în acest an jandarmilor li s-au alăturat şi voluntari din Mangalia şi Neptun care au strâns deşeurile din apropierea Popasului Căprioarelor.

8 COMENTARII

 1. Firma care se ocupa cu curatenia spatiilor verzi ce pazeste ? asteapta diverse programe de curatenie sa le faca treaba? ei iau banii pt curatenia care nu se face…noi voluntariat si le facem treaba.

 2. ha, ha, ha , ha,ha………. ma faci sa rad…….care firma de curatenie? cea pe care a desfiintato jigodia rosie din primarie? adica fosta Uranus? asa ne trebuie daca iese tot TOVARASUL tuSAC… o sa ajungem sa facem munca patriotica cum era pe timpul lui Ceausescu!!!!

 3. Am fost unul dintre voluntarii care au participat la curatenia de la Popsul Caprioarelor ( fara implicare politica )si vreau sa va spun ca am strans peste 10 saci cu diverse deseuri ” uitate ” de niste nesimtiti care s-au relaxat la un gratar !!
  Indiferent ce firma de curatenie am fi avut in Mangalia nu ar fi putut sa stranga gunoaiele de pe sub pomii din padure …
  Asa ca decat sa criticam mai bine luam niste saci menajeri, manusi si trecem la curatenie pentru ca nesimtiti care abandoneaza deseurile in padure vor fi mereu !!!

 4. imi pare rau ca tu crezi asa ceva…cavallis..deoarece nu tine de firma de curatenie ci de firma care are in ingrijire spatiile verzi (deoarece gunoiul de pe strada il ia polaris) si gunoiul din spatiile verzi si spatiile cu flori il ia uranus ca inainte uranus facea tot (uranus era firma din mangalia si polaris firma din constanta) iar tusac cand a venit la putere a desfiintat firma pt spatii verzi…nu observati ca boschetii sunt plini de paianjeni si ca nu mai este stropit spatiu verde…nu vedeti ca el a facut trotuare si a desfiintat florile de pe trotuare…ce dor imi e de timpul cand mergeam pe trotuar si primavara simteam mirosul de flori…acum…simt nisip in gura si miros de asfalt incins…rusine tusacule

 5. pt anonimul_din_mangalia : se pare ca citesti ceti convine, ca pe ziar, rupi contextul, etc. Am scris :”firma care se ocupa cu curatenia spatiilor verzi” (citeste cu atentie inainte sa tastestezi comenturi nefondate, asa e civilizat) …care masa o sami fi acum de firme, cu nebuneala din Mangalia ??? …ca e un haos total peste tot. Ca e ADPP, Uranus, Polaris, etc?…sau cum masa ii mai cheama?…sasi faca treaba : tuns iarba, udat, strans gunoaie,etc.

  plus ce a zis Ghiocel, e foarte Adevarat …nesimtirea omului so puna la gunoi, nu pe unde apuca…si atunci o sa avem o Mangalie si litoral care o sa le faca cu ochiul, or sa vina pe la noi…pana atunci se opresc la Mamaia, Eforie sau chiar prin Bulgaria.

 6. Putin ma intereseaza cine se ocupa cu curatenia strazilor, spatiilor verzi…cei responsabili sasi faca treaba.
  Ca idee…cine oare crezi ca le da aceste contracte? Nu primaria raspunde de ele?

 7. ma ZUZULE…esti cu capu ? sau esti prost ??? ca nu se intelege…sau nu stii sa citesti cap coada ce se scrie pe forum ???
  Eu am zis…ca de stransul gunoaielor se ocupa o firma, care e platita pt asta…si nu mai e nevoie sa facem noi campanii voluntare sa le facem treaba !!!
  Ca sunt nesimtiti care isi arunca gunoaiele pe unde apuca…tine de EDUCATIA DIN FAMILIE…cum MASA SI TASU lau educat pe copill lor…asa o sa se comporte….CA UN MARE CRETIN, nesimtit, fara respect de natura si implicit de noi restul, care ne place sa avem o natura-oras-litoral frumos si turisti care sa le banii de concedii la noi in zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.