Comunicat Primaria Mangalia: Primarul Mangaliei, preocupat de problemele copiilor cu nevoi speciale

1
65

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, s-a întâlnit, recent, cu reprezentanţii ONG-urilor care se ocupă de copiii cu nevoi speciale, în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă aceste categorii de persoane. La dezbaterea desfăşurată la Casa de Cultură din localitate au participat părinţii copiilor care suferă de autism şi sindrom Dawn, precum şi directorii instituţiilor de învăţământ preşcolar din Mangalia şi zonele limitrofe.

În cadrul discuţiilor, s-a luat decizia înfiinţării, la Mangalia, a unei şcoli pentru copiii cu nevoi speciale. “Mă voi implica personal ca până anul viitor să avem în Mangalia o şcoală specială la care să vină atât copiii din oraş, dar şi cei din localităţile învecinate”, a subliniat primarul Cristian Radu.

Printre măsurile pe care municipalitatea le va lua imediat se numără decontarea biletelor pentru transportul copiilor cu nevoie speciale, precum şi iniţierea unei caravane şcolare pentru informare şi consiliere pe acest subiect. Părinţii copiilor cu nevoi speciale au apreciat propunerile edilului, spunând că în perioada următoare vor stabili un grafic al caravanei şcolare, împreună cu profesorii, reprezentanţii ONG-urilor şi ai Primăriei.

1 COMENTARIU

  1. Bravo ! Asa da.
    Iorgus, Tusac, de ce nu au facut nimic in acest sens ?, sau aveau ei “nevoi speciale” ?!
    Ar cam trebui “internati” ei undeva “special”, de exemplu la Rahova, pentru “reeducare”. Prea au furat mult si ma tem sa nu li se faca rau, ca de: ce-i mult strica….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.