Primăria Mangalia şi Organizaţia Non-Guvernamentală Save the Dogs and other Animals Onlus au început un proiect de sterilizare a animalelor cu şi fără stăpân. Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada 12-13 iulie, în cartierul Colonişti, unde a fost instalată clinica mobilă a Organizaţiei, la Sala de Sport de la Şcoala generală nr.1. Potrivit reprezentanţilor Save the Dogs, au fost sterilizate aproape 100 de animale, preponderent câini cu şi fără stăpân.

        Procedeul include mai multe etape, respectiv deparazitarea internă şi externă, crotalierea, vaccinarea anti-rabică şi sterilizarea propriu-zisă. Reducerea numărului de câini comunitari şi controlul populaţiei canine se face în primul rând prin sterilizarea animalelor cu şi fără stăpân”, au explicat specialişii Save the dogs. Ei au tras un semnal de alarmă în privinţa faptului că mulţi deţinători de animale abandonează pe stradă puii acestora, după ce se înmulţesc. „De aceea trebuie sterilizaţi cu prioritate câinii cu stăpân. Totodată, este nevoie să responsabilizăm cetăţenii pentru a nu se mai ajunge la asemenea situaţii.

        În plus, ar fi indicat un acord cu primăriile din jurul Mangaliei pentru a preveni abandonarea animalelor pe străzile oraşului”, au mai spus reprezentanţii Save the Dogs. Acest ONG, înfiinţat în Italia de Sara Turetta, activează în România de peste zece ani, acum fiind prima dată când acţiunea din Mangalia se desfăşoară în colaborare cu Primăria.

        Următoarea etapă a proiectului va avea loc la începutul lunii august.

1 COMENTARIU

  1. NU ESTE SUFICIENTA STERILIZAREA CAINILOR.TREBUIESC DUSI IN ADAPOSTURI SPACIALIZATE.CAINII DE LA SENSUL GIRATORIU.CURTEA SPITALULUI.PARC DIANA,CEI DE PE FALEZA, ETC SUNT STERILIZATI AU CIPURI DAR, LATRA TOATA NOAPTEA,LOCUITORII NU SE POT ODIHNI,IAR CU TURISTII SUNT AGRESIVI SI SE PLIMBA IMPREUNA PE FALEZA.DOMNULE PRIMAR VA INVIT LA O PLIMBARE NOCTURNA DE LA SENSUL GIRATORIU-CURTEA SPITALULUI-PARC DIANA-FALEZA-HOTEL PARADISO PE JOS !DE ASEMENEA VA ADUC LA CUNOSTIINTA MIZERIA DIN PARCUL DIANA,STR ROZELOR SI TERENURILE PRIVATE NECURATATE DE BURUIENI CAT CASA DIN ZONA SPITALULUI.MULTUMESC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.