Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a acordat, recent, un ajutor financiar veteranilor de război din localitate. În semn de recunoştinţă pentru cei care au luptat pe câmpurile de luptă pentru a-şi apăra ţara şi în conformitate cu prevederile HCL 262/2013, edilul oraşului a dispus să fie alocată suma de 400 de lei pentru fiecare dintre cei şapte veterani pe care îi mai are localitatea. Gheorghe Pâslar, Alexandru Rădeanu, Vasile Oleniuc, Nicolae Teodorescu, Dumitru Jarcalete, Irimie Szekely şi Costache Ţaţu sunt  veteranii oraşului, care şi-au adus contribuţia la apărarea independenţei,  suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării în cele două războaie mondiale. Aceştia fac parte din Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, subfiliala Mangalia şi s-au arătat emoţionaţi, când au primit ajutorul bănesc de la primarul Cristian Radu, care s-a deplasat personal la locuinţele lor. “Este de datoria noastră să menţinem viu respectul pentru oamenii care s-au sacrificat pentru ţara lor şi, de multe ori, au fost uitaţi. Mă înclin în faţa acestor cetăţeni ai Mangaliei, care au muncit şi suferit pe front, în timpul războaielor. Totodată, sunt bucuros că din bugetul local am alocat un ajutor veteranilor noştri, pe care îi asigur de toată preţuirea mea”, a declarat edilul Cristian Radu. Precizăm că Ziua Veteranilor de Război este sărbătorită pe 29 aprilie, urmare a legii 303 din noiembrie 2007. La sărbătoarea din acest an, oficiată în Piaţa Republicii din localitate, veteranii Mangaliei au primit, în cadrul unei ceremonii militare, diplome de onoare.

6 COMENTARII

 1. 400lei X 7veterani = o bataie de joc, din bugetul Primariei se gasesc multi bani pt alte prostii dar pt aceste pers doar atat? Parca ar incepe campania electorala.
  dar cum e la romani, decat deloc e bine si asa :))

 2. Corect ! Intentia primarului a fost buna, dar nesemnificativa. Sa le fi dat macar echivalentul unei pensii medii ! Daca nu avea bani din alta parte, trebuia sa taie cate 100 de la “coloratii” care merg dupa ajutoare cu Mertzanul sau BMW-ul. Cei care desi apti de munca, nu presteaza nicaeri, facand pe somerii…

 3. sa nu mai zic ca iarna primesc ajutoare de caldura, cu toate ca au firme/masini/averi…dar la fisc nu au venit :))

 4. Adi,
  400 lei este o suma derizorie , dar avand in vedere ca buzunarul Primariei este gol, suma este binevenita !!
  Ce parere aveti in legatura cu revolutionarii de carton care s-au luptat in pat cu dusmanul si au obtinut certificatul cu Kentane iar indemnizatia lor depaseste 2.000 lei ( 20 Milioane lei ) ??!!!
  Domnilor din USL ,
  Ati rupt pisica-n doua !!

 5. Revolutionarii de carton nu mai iau bani demult. Doar ranitii si urmasii. Acum platesc si impozite. Acum adica de pe vremea aliantei DA.

 6. ce treaba are visteria Primariei cu cea a Statului ??? una e una si alta e alta, daca mai iei cu si una si alta vin din banii nostri la toti…ma dai pe spate. Si dece Primaria nu mai are bani? din cauza mea sau a ta? sau a celor care neau condus FFFF prost pt noi dar FFFF bine pt ei. Azi am trecut prin Comorova…numai masini si tot felul de proprietati private prin padure…pt ei sa gasit sa se dea padure/pamanturi pe acolo (sigur pe preturi de nimic) dar pt veteranii tarii doar 400lei si astia cand isi aduc aminte de ei??? Cam incerci sa deviezi discutie topicului cu revolutionarii sau mai stiu eu ce… fiecare cu capitolul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.