Comunicat de presa Primaria Mangalia: Lacurile din sudul litoralului ar putea fi concesionate

4
70

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu reprezentanţi ai municipalităţii au continuat, marţi, 19 februarie, seria inspecţiilor în staţiunile din sudul litoralului pentru pregătirea sezonului estival. În cadrul verificărilor din Cap-Aurora şi Venus, edilul a decis ca, până la debutul sezonului estival, municipalitatea să efectueze lucrări de reamenajare şi ecologizare. În acest sens, clădirile şi  parcările inestetice vor fi demolate, iar spaţiile verzi, precum şi aleile pietonale vor fi amenajate corespunzător. Ca şi în celelalte staţiuni, agenţii economici au fost notificaţi de către municipalitate să înceapă lucrările de igienizare ale activelor deţinute. În ceea ce priveşte refacerea falezei din staţiunea Cap-Aurora, municipalitatea va concepe un proiect de modernizare cu fonduri europene. “Sperăm ca până anul viitor această zonă să fie una de promenadă, un adevărat punct de atracţie turistică. Vom impune un concept unitar de modernizarea a tuturor staţiunilor de pe litoralul sudic, astfel încât turiştii să-şi petreacă vacanţele în condiţii optime”, a precizat edilul Cristian Radu. Primarul Mangaliei va chema la discuţii toţi agenţii economici care vor să investească pe litoral, aceştia putând să liciteze pentru proiectele propuse de către administraţia publică locală. Un astfel de proiect se referă la administrarea lacului din Venus de către un concesionar care doreşte să aducă un plus de noutate în această zonă.

4 COMENTARII

 1. Pana acum nu am vazut decat vointa. Sa vedem daca se si concretizeaza ceva. Totusi o sumedenie de proiecte sunt greu sau imposibil de realizat. De exemplu:
  Lacul Venus- Cine credeti ca ar fi interesat sa concesioneze acest lac si sa mai si investeasca in ecologizarea lui? Nici macar proprietarii terenurilor adiacente nu au nici un interes in zona.
  Demolarea cladirilor si parcarilor inestetice – Cu ce buget se vor demola? Nu sunt bani nici de taiat boschetii daramite de demolat cladiri.
  Chistigare de finantari europene pentru proiecte – In Mangalia pana acum au fost finalizate doar vreo 3 proiecte cu fonduri europene. Este foarte greu sa castigi un proiect cu finantare europeana, nu este asa simplu cum crede populatia.
  Construirea unui adapost pentru caini – nu avem nici teren, dar construirea unei baze nici nu incape vorba nefiind inclusa pe nici un buget. Este imposibil ca un municipiu de 40000 de locuitori sa nu dispuna de terenuri domeniu public (cum ramane cum terenurile fostelor baze militare de pe Strada Oituz)!
  Eu totusi am incredere in Primar si sper ca se va dedica in continuare cauzei care a promis-o. Este totusi mangaliot de-al nostru. Daca nu el atunci nu are cine. Succes in continuare. Nu trebuie decat pastrat si reconditionat in orasul nostru, nu investit. Hai R.C.!!!

 2. Daca te gandesti la adapost de caini in incinta fostelor unitati militare, laso balta ! E prea aproape de Blocuri, de case… Doar daca s-ar face un schimb de terenuri cu cineva care are undeva in afara orasului, in conformitate cu normele europene si cu bunul simt.

 3. Cam tarziu s-a trezit Radu Cristian, primarul, ca Mangalia este in paragina si trebuie pregatita pentru sezon. Totusi, daca mobilizeaza toate fortele, se poate apropia de adevar. Pacat ca nu sunt toti din echipa lui la fel de activi, ba unii se pare ca il cam tin pe loc, s-au adunat pe langa el la ciolan nu la treaba.

 4. Lacul din Venus e jumătate concesionat – sau ce forma or avea ei acolo – de ani de zile de cei care au restaurantul pescăresc pe marginea lui, deci se poate rezolva cumva și pt toată suprafața lui !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.