Dorim sa aducem la cunostinta faptul ca in pofida eforturilor facute de subscrisa societate in vederea solutionarii problemei asigurarii agentului termic in Municipiul Mangalia, avand in vedere si avertismentele meteo privind temperatura din perioada imediat urmatoare si in pofida alocarii unei sume 1.500.000 lei di fondul de urgenta al Guvernului in vederea acoperirii partiale a datoriilor inregistrate de autoritatile locale catre societatea de termoficare, nici la aceasta data reprezentantii autoritatilor locale nu au virat suma alocata si, modificand cu incalcarea dispozitiilor legii 500/2002 si legii 273/2006 destinatia sumei mai sus mentionate, tergiverseaza adoptarea unor hotarari si rezolvarea urgenta a problemei asigurarii agentului termic catre populatie.

Incercam sa va expunem pe scurt masurile pe care edilul local a gasit de cuviinta sa le adopte pentru solutionarea problemei:

► Desi exista obligatia convocarii de urgenta a Consiliului Local Mangalia pentru adoptarea unei hotarari privind aprobarea pretului local si a tarifului catre populatie, potrivit hotararilor judecatoresti irevocabile si Protocolului incheiat in data de 23.01.2012, nici pana in prezent nu a fost propusa si adoptata aceasta hotarare.

Mentionam in acest context si faptul ca avand in vedere atitudinea vadit contrara legii a d-lui Filimon Constantin, prin sentinta civila nr. 33/2012 pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 15010/118/2011 s-a dispus aplicarea paratului “Viceprimarul Municipiului Mangalia, Filimon Constantin, amenda de 20% din salariul minim pe economie pe zi de intarziere, incepand cu data de 13.01.2012 si pana la data sedintei de Consiliu Local in care va fi supusa dezbaterii proiectul de hotarare la a carei emitere a fost obligata autoritatea deliberativa a Municipiului Mangalia prin sentinta civiila 1148/2011 pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul nr. 3981/118/2011”, avand ca obiect ajustarea pretului g/cal.

Potrivit dispozitiilor art. 24 alin 3 din legea 554/2004 (Legea contenciosului administrativ) “Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotãrârilor judecãtoresti definitive si irevocabile pronuntate de instanta de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicãrii amenzii prevãzute la alin. (2), constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendã de la 2.500 lei la 10.000 lei.”

► Desi prin HG nr. 71/2012 s-a dispus alocarea unei sume de 1.500 mii lei din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului in vederea achitarii partiale a datoriilor bugetului local fata de societatea de termoficare, dl Filimon Constantin a propus si in sedinta de Consiliu Local din data de 05.02.2012 s-a aprobat utilizarea acestor sume in scopul efectuarii unei majorari de capital al SC Callatis Therm SA, in conditiile in care aceasta procedura ar presupune virarea banilor catre societate peste cel putin 60 de zile, fara a se putea astfel rezolva problema asigurarii agentului termic in perioada imediat urmatoare.

 

Aceasta masura este cu atat mai surprinzatoare cu cat societatea Callatis Therm, prin actionarul majoritar propusese in cursul anului 2011 majorarea capitalului social pentru asigurarea capitalului de lucru in sezonul 2011-2012 insa la data respectiva Consiliul Local Mangalia nu s-a aratat a fi interest si a blocat aceasta masura.

► Totodata, in incercarea de a motiva atitudinea evident contrara interesului comunitatii locale si legii (asa cum s-a constatat in repetate randuri de catre instantele judecatoresti), se sustine de catre Viceprimarul Municipiului Mangalia dl. Filimon Constantin faptul ca datoriile avute fata de societatea de termoficare nu vor fi achitate pana la finalizerea unor controale demarate la inceputul anului 2012 de Consiliul Local Mangalia si Primaria Mangalia privind modul de calcul al pretului de productie sau a controalelor pe care le-a solicitat in cursul acestei saptamani din partea ANAF, in conditiile in care:

– toate documentele privind modul de stabilire al pretului au fost comunicate autoritatilor locale inca din luna ianuarie si respectiv aprilie 2011, nici pana in prezent autoritatile locale nepronuntandu-se asupra acestora;

– incepand inca din data de 16.01.2012 la SC Callatis Therm SA este in desfasurare un control al ANAF, ca urmare a solicitarilor societatii noastre.

In aceste conditii facem din nou apel catre autoritatile locale si factorii politici responsabili sa dea dovada de intelepciune si respect mai ales fata de populatia municipiului, sa respecte legea, hotararile judecatoresti si protocolul incheiat intre parti aproband de urgenta pretul local de furnizare si deblocand fondurile alocate de guvern pentru incalzire in regim de maxima urgenta.

Conducerea Callatis Therm

8 COMENTARII

  1. da nu puteti sa va luati datoriile de la tusac si ii da porma filimon ?javrele dracu credeti ca populatia mangaliei are toata creier de pachetisti?

  2. ia uite unde era lupul moralist. acum hotii de la callatis term ii arata cu degetul pe cei de la primarie pt asa zisa incalcare a mai multor articole. uuuuuaaaaaaaaa sunteti niste hiene uaaaaaaaaa dupa ce ca nu dati caldura mai vreti si bani sa va fie rusine

  3. nici nu trebuie sa vi vireze.vreti sa-i furati si pe acestia ca pe cei de la Daewoo ?Ai dracu` voi ,,lupii moralisti”,cica nu se respecta legea, voi respectati legea?!Blestemati sa fiti!Sa suferiti si voi de frig si copiii vostri,daca nu pe lumea asta pe cealalta!in crivat sa muriti, ciorile sa va manance ochii,neam de neamul vostru sa fie starpit!de banii luati de la mangalioti sa va cumparati pamant de veci pt. voi si familiile voastre

  4. vedeava-s morti Callatis Therm, talhari imputiti impreuna cu actionarul vostru Tusac. Puscaria va deveni in curand casa voastra!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.