Comunicat: Black Sea International Regatta

0
55

     Singura competitie de yachting offshore din Marea Neagra care se desfasoara intre doua tari, Romania si Bulgaria, Black Sea International Regatta, incepe pe 24 mai la Mangalia.

La cea de-a sasea editie vor participa echipaje din Romania, Bulgaria si UK.

     Aflata la a sasea editie, Black Sea International Regatta, organizata de catre Yacht Club Romania in colaborare cu LZ Yachting Bulgaria, incepe pe 24 mai, la Mangalia.

In cele 5 editii de pana acum au participat echipaje din Romania, Bulgaria, Ucraina, UK si Turcia, iar comitetul de cursa si juriul international au fost compuse din reprezentanti ai Greciei, Frantei, Romaniei si Bulgariei.

     Anul acesta Ofiterul Principal de Cursa va fi Anastasios Fotis, National Race Officer – Yacht Club of Rhodes, Grecia, iar presedintele Juriului International va fi George Paunov, International Judge – Bulgaria.

     La start sunt asteptate 30 de echipaje insumand peste 150 de participanti si care se vor confrunta in prima zi de competitie, vineri 24 mai, in cadrul curselor inshore organizate la Mangalia.

     Sambata, 25 mai, se va da startul cursei offshore Mangalia – Varna, iar duminica, 26 mai, vor avea loc cursele inshore in Varna, urmate de festivitatea de premiere.

Yacht-urile inscrise in competitie vor fi impartite in trei clase, conform certificatelor de performanta IRC International – IRC Racing, IRC Cruising 1, IRC Cruising 2, fiind premiate echipajele care se clasifica pe primele trei locuri la fiecare clasa in parte.

    Suplimentar, vor fi acordate trofee primilor trei sositi ca punctaj in cursa offshore Mangalia – Varna. Black Sea International Regatta, competitie de yachting offshore unicat in Marea Neagrai si cea mai importanta competitie de acest gen din Romania a fost initiata in anul 2008 de catre Yacht Club Romania, membru al congresului IRC International si reprezentant al sistemul de rating IRC International pentru Romania si Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.