Sâmbătă, 11iulie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandami Judeţean Constanţa, aflat în misiune pe raza municipiului Mangalia, a observat un bărbat care oferea spre comercializare diferite bunuri, pe plaja din localitate.

DSCF2012Jandarmii au procedat la interceptarea şi stabilirea identităţii persoanei în cauză, stabilind că numitul H.I. în vârstă  de 21 de ani, efectua acte de comerţ, oferind turiştilor aflaţi pe plajă diferite parfumuri şi ochelari de soare, inscripţionate cu numele unor mărci de renume, fără a poseda şi documente de provenienţă a bunurilor respective.

Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform prevederilor Codului de Procedură Penală, care va fi predat împreună cu bunurile găsite asupra făptuitorului, Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru continuarea cercetărilor.

Duminică 12 iulie a.c., G.L. în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în localitatea Turda, a fost depistat pe strada Rozelor din Mangalia, în timp ce oferea spre vânzare seturi de cuţite trecătorilor, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.DSCF2016

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu „avertisment”, în temeiul Legii nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar obiectele oferite spre vânzare au fost ridicate în vederea confiscării.

Jandarmii constănţeni recomandă cetăţenilor să nu achitiţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile competente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.