Societatea Astronomică Română de Meteori – SARM a organizat la Târgoviște, în perioada 18-20 octombrie 2023, ASTRO-FEST 2023, Festival Internațional de Astronomie și Festivalul Național de Astronomie pentru Tineret.

În cadrul evenimentului, ocazionat de împlinirea a 30 de ani de activitate a Societății Astronomice Române de Meteori, a avut loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița sesiuni de prezentări pe teme astronomice, lansări de carte și publicații astronomice, gală de cosmopoezie și muzică astrofolk, expoziție de meteoriți, expoziție de instrumente de astronavigație – comandor Vasile Chirilă, expoziție de astrofilatelie și exponate din istoria cuceririi spațiului precum și telescoape și o vastă expoziție internațională de astrofotografie.

Comandorul Vasile Chirilă a adus o contribuție semnificativă la eveniment cu o expoziție intitulată “Orientarea după Stele. De la Gnomon și Astrolab la Sextant”, care a ilustrat evoluția instrumentelor de navigație și observație astronomică de-a lungul istoriei umane. Prezentarea sa a oferit o privire fascinantă asupra tehnologiilor folosite pentru a ne orienta și a înțelege cerul înstelat.

Am participat cu o expoziție de instrumente de astronavigație din antichitate și până în prezent cu titlul: ”Orientarea după Stele. De la Gnomon și Astrolab la Sextant” și cu o prezentare în cea de a doua zi”, a precizat comandorul Vasile Chirilă.

Expoziția și evenimentele conexe vor rămâne deschise publicului până pe 30 octombrie 2023, oferind astfel oportunitatea pasionaților de astronomie să exploreze și să învețe mai multe despre minunile cosmosului. ASTRO-FEST 2023 a fost, fără îndoială, un succes și a adus astronomia mai aproape de public, inspirându-i pe toți să privească cu mai multă admirație cerul nopții și misterul spațiului cosmic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.