Din ce in ce mai multi cetateni semnaleaza problema petrecerilor in strada, intre blocuri, in cadrul unor etnii care se folosesc de asa zise traditii. Cetatenii care asista mereu la aceste petreceri diverse acuza disturbarea linistii publice, in principal noaptea. Muzica prea puternica, ocuparea partii carosabile, mizeria lasata dupa petrecere, sunt principalele probleme evidentiate. In mod normal toate cele mentionate anterior sunt interzise, pentru cei care nu se ascund in spatele etniei si in mod abuziv folosesc tertipurile unui asa zis rasism. Fortele de oridine sunt pasive si accepta situatia ca una de nerezolvat. Cetatenii sunt ori speriati, ori nu depun plangeri stiind ca nu se solutioneaza. Problema este la nivel national semnalata, dar in ultima vreme cetatenii din Mangalia au ajuns la capatul rabdarii. Oricine respecta legea face petreceri in mod organizat in localuri, in caz contrar sunt amendati, sau pot sa se aleaga cu un dosar penal pentru blocarea unui drum public de exemplu. Aici intervine adevarata discriminare a majoritatii. Se pare ca in Romania legea nu se aplica tuturor. Cat ne vom ascunde in spatele unor stereotipuri? Daca avem ceva de comentat fata de o problema majora creata de orice etnie nu suntem automat rasisti. Daca langa un blog cativa tineri care nu reprezinta o etnie minoritara monteaza o boxa si pun muzica, automat vor fi ridicati de politie. Solutia? Trebuie sa fim toti minoritari pentru a ajunge egali in fata legii?

12 COMENTARII

 1. Se pare ca pentru a putea sa se desfasoare in voie ( pentru ei nuntile si botezurile sunt un motiv de fala, sa vada romanii cat de mult au furat ei si ca pentru ei nu se aplica legea ca altfel ” ne descremenează ” majoritarii ) tiganii cer si chiar obtin aprobare de la organele statului pentru deranjarea ordinii publice, pana la orele 22.00, cu toate ca Legea 61/1991 spune clar la art. 27 ”organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiul neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban” si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei. Politia vine si pleaca asa cum a venit, chiar daca ii sanctioneaza pentru ei nu este nicio problema , oricum nu platesc amenzile. Este necesar sa se actioneze mai dur , cu intocmirea de dosare penale si de obligare a tiganilor sa respecte legea. Tiganii vor mai multe drepturi decat majoritatea dar nicio obligatie.

 2. De ce nu merg la restaurant si sa dea muzica la maxim acolo nu in strada, vor spectacol? Eu nu vreau sa privesc “spectacolul” lor si nici sa il ascult. Avem dreptul la liniste, tiganii ne incalca drepturile si nu invers. Cu ce ii discriminam ? Ca le dam de mancare, ca primesc ajutoare, nu ii lasa cineva sa dea copii la scoala, sa ii educe, sa se integreze, de ce nu sunt civilizati, de ce fura, violeaza, cer de pomana, distrug, lovesc, jignesc ? Si tot ei se plang ca ii discrimineaza cineva. Ce ar fi daca ar trai intre ei niste canibali cu obiceiurile lor, ar accepta tiganii obiceiurile lor,traditia ?
  Sunt cetateni romani de etnie tigani si daca vor sa se integreze sa respecte legea si pe majoritari,sa munceasca, sa-si educe copii,sa faca atatia copii cat au posibilitati sa ii creasca in conditii normale,sa isi pastreze traditiile atata timp cat nu incalca dreturile altora, si atunci nu are nimeni nimic cu ei. Daca nu pot sa faca asta atunci sa merga acolo unde cineva ii va accepta asa cum vor sa fie.

 3. Da anonim ,razbunarea lor face sa stam pititi dupa perdea si sa asteptam,,,poate, poate cineva va lua pozitie.Avem copii, familie si nimeni nu-si doreste un conflict cu aceasta etnie fara scrupule.Urla o lalaiala fara noima zi LUMINA DE JOI PANA MIERCURI.Pe alesi nu-i poti deranja ca au nevoie de romi la vot si asa ca traim intr-o cloaca fara nici un final corect.

 4. Da anonim ,razbunarea lor face sa stam pititi dupa perdea si sa asteptam,,,poate, poate cineva va lua pozitie.Avem copii, familie si nimeni nu-si doreste un conflict cu aceasta etnie fara scrupule.Urla o lalaiala fara noima zi LUMINA DE JOI PANA MIERCURI.Pe alesi nu-i poti deranja ca au nevoie de romi la vot si asa ca traim intr-o cloaca fara nici un final corect.

 5. Aici e vorba intraadevar de “cardasia” oamenilor politici si administratiei locale si de neimplicarea, chiar neputinta Politiei.
  Neimplicarea poate fi din neputinta, din lipsa de interes, sau tocmai din “interes” financiar. (Se practica si asta!).
  Neputinta la randul ei se datoreaza politicii defectuoase, care a redus drastic numarul politistilor adevarati si a introdus in paralel Politia locala, structura care, serios vorbind, nu se bazeaza pe specialisti, pe oameni instruiti si capabili sa intervina cu adevarat intr-o situatie de urgenta.
  Si apoi amenzile sunt foarte mici, chiar daca le-ar plati si n-au cum sa-i descurajeze.

 6. Bai Gulie cand o sa ai bani de spaga sa spargi sute de euro sa cante Salam mai vorbeste. Pana atunci da cu mobra la santier si taci din gura dupa ce ca auzi muzica moca mai si comentezi. Tu chiar esti fraier nu vezi ca daca avem bani facem ce vrem ??

 7. Gulie e mata, idiot analfabet ce esti, in imbecilitatea ta nu stii ce este muzica, galagia pe care o asculti tu cu ”salam” al tau nu se poate numi muzica. Mai bine ascult mobra in santier decat acordarea instrumentelor de o maimuta. La cata minte ai ( un neuron obosit ) numai bani visezi, du-te la munca si apoi sa vorbesti.

 8. Munca la creat pe om. Animalul, este adevarat, ca nu munceste decat daca il pui tu la munca. Va veni o zi cand toata ura acumulata impotriva tiganilor va exploda si atunci sa nu va intrebati de ce ?

 9. faptul ca se face galagie si si se blocheaza caile de acces, sunt de acord .nu sunt de acord nici eu cu asta ,ptr ca orice om are dreptul la liniste si intimitate dar faptul turcul e numit tigan,ma deranjeaza teribil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.