În data de 31.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au solicitat autorităţilor bulgare să permită unui utilaj sosit din România să deszăpezească drumul de acces spre Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru a ajuta un autocar cu 19 cetăţenii români blocat în trafic în zona de frontieră de pe teritoriul R. Bulgaria, în vederea continuării drumului spre România.

 În data de 31.01.2012, în jurul orei 04.30, un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România a rămas înzăpezit pe teritoriul R. Bulgaria, la aproximativ 200 de metri de P.T.F. Vama Veche.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au intervenit pe lângă autorităţile de frontieră bulgare pentru a permite unui utilaj de deszăpezire sosit din România să deblocheze drumul.

Utilajul tip volă sosit de la Primăria localităţii Limanu a început să acţioneze în jurul orei 07.30 pe teritoriul Bulgariei, astfel încât în jurul orei 10.15 autocarul a sosit în siguranţă în P.T.F. Vama Veche.

Efectivele Gărzii de Coastă sunt pregătite în permanenţă să acţioneze în comun cu autorităţile competente în vederea intervenţiei în cazuri deosebite.

 Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.