Centrele Monza – Ares efectuează intervenții pentru tratamentul infarctului miocardic acut șapte zile din șapte, la Spitalul Județean Constanța

0
156

53 de pacienti cu infarct miocardic acut au fost tratați cu succes în Centrele Monza-Ares, din Spitalul Clinic Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța, în primele trei săptămâni de activitate.

Prin preluarea acționariatului de către Spitalul Monza, centrul Cardiolife din Constanța se transformă în Centrele Monza-Ares, unde medicii vor trata pacienții cu diverse afecțiuni ale inimii, șapte zile din șapte, în regim de urgență.

Echipa Monza-Ares a început, din 21 august, să preia urgențele coronariene care pot fi tratate prin proceduri intervenționale. Toți pacienții care s-au prezentat cu afecțiuni severe au primit îngrijiri de urgență în timp util și au fost stabilizați.

„Am fost anunțați de către secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Constanța că vom avea o urgență, o pacientă în vârstă de 62 de ani, aflata în șoc cardiogen. Pacienta prezenta un infarct miocardic prin ocluzie totală de arteră coronariană dreaptă, pentru tratamentul acesteia fiind nevoie de efectuarea aspirației de tromb și montarea unui stent coronarian. Mă bucur că am avut posibilitatea de a-i reda pacientei funcțiile normale ale inimii, după un episod de infarct miocardic acut atât de sever.”, a povestit Dr. Alexandru Voican, medic primar cardiolog, despre unul dintre pacienții primiți în regim de urgență.

Ne asumăm responsabilitatea de a trata urgențele coronariene (Infarctul Miocardic Acut; Angina Instabilă), indiferent de ziua săptămânii, 365 de zile pe an. Pentru pacienții cu infarct miocardic acut, timpul este cel mai mare dușman, orice intâziere poate avea efecte fatale. Din fericire, colaborarea cu secția de Cardiologie a Spitalului Județean este una de excepție, medicii cardiologi fiind extrem de bine pregătiți.”, declară Iulian Pleșcan – Manager al Centrelor Monza –Ares Constanța

Recenta colaborare reprezintă un sprijin reciproc pe care îl acordăm în folosul pacienților. Este important ca aceştia să acceseze serviciile medicale de care au nevoie, având încrederea că li se vor oferi cele mai bune tratamente disponibile, în orice moment.”, a spus Carmen Drăgan, Președinte al Spitalului Monza București.

Criteriile de selecție privind tratamentul Infarctului Miocardic Acut sunt stabilite de către Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Constanța, conform Ghidurilor Europene în vigoare, astfel:

De terapia de revascularizare coronariană în urgență beneficiază toți pacienții cu Infarct Miocardic Acut – STEMI care se prezintă la spital în primele 24 de ore de la debutul simptomelor sau indiferent de criteriul temporal, dacă prezintă una dintre următoarele complicații:
– Soc cardiogen
– Stop cardiorespirator resuscitat
– Ischemie persistentă
– Instabilitate electrică
– Defecte mecanice la care se ia în considerare repararea chirurgicală

 Centrele MONZA –ARES –  reprezintă un proiect amplu de dezvoltare în domeniul cardiologiei. Primul Centru Monza – Ares este disponibil în cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgentă Sf. Apostol Andrei Constanța, prin preluarea centrului Cardiolife de către Spitalul Monza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.