Caravana filmelor TIFF a ajuns la cea de-a zecea ediție iar unul dintre orașele incluse în traseul prin întreaga țară din acest an este Mangalia. Filmele bune ajung aproape de  mare pe 30 și 31 iulie, fiind gata să bucure spectatorii cu două povești intense de iubire. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, iar intrarea este liberă.

Prima seară aduce pe marele ecran în Mangalia, la Grădina de Vară „Farul”, cel mai nou film semnat de regizorul Tudor Giurgiu, Parking. Descris ca fiind „o odă dedicată tuturor visătorilor și cutezătorilor care au părăsit zona de confort a orașului natal pentru a căuta o viață mai bună în altă parte.” (Cineuropa), adaptarea bestseller-ului „Apropierea”, al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, îi va încânta pe cinefilii din Manglia, de la 21:45, cu povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă (Belén Cuesta) și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Cea de-a doua seară, miercuri 31 iulie, continuă cu debutul tinerei regizoare franceze Marie Monge. Joacă-te cu focul! / Joueurs a avut premiera la Cannes în cadrul secțiunii Quinzaine des Realisateurs și este un thriller despre lumea jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii. Din distribuție fac parte Stacy Martin și Tahar Rahim, două tinere staruri ale cinematografiei franceze.

 Program Mangalia | Grădina de Vară „Farul”, 21.45

Marți, 30 iulie

Parking

  1. Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache,  Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

Miercuri, 31 iulie

Joacă-te cu focul! / Joueurs

  1. Marie Monge | Franța, 105’

Cu: Tahar Rahim, Stacy Martin

Când Ella îl întâlnește pe Abel, viața ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii. Începută dintr-un pariu, relația lor se va transforma curând într-o pasiune devorantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.