Primăria municipiului Mangalia demarează începând de vineri, 26 iulie, o campanie de dezinsecţie aeriană pentru combaterea tuturor insectelor dăunătoare. Prima etapă a dezinsecţiei pe calea aerului va avea loc, între 26-28 iulie, pe luciul apelor, în scopul delarvizării. Astfel, un avion edilitar va împrăştia insecticid de tipul Microbac X2, într-o concentranţie de 1l/ha, pe o suprafaţă de 150 ha atât pe luciul apelor din oraş, cât şi pe cel din zona lacurilor din staţiuni. A doua etapă a dezinsecţiei aeriene va avea loc, în perioada 27-30 iulie, pe o suprafaţă de 400 ha de pe raza oraşului şi staţiunile aferente. Împotriva căpuşelor, ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor, gândacilor sau a altor dăunătoare se va folosi o soluţie de tip Permex 22E, în concentraţie de 0,5%

Anunt de presa Primaria Mangalia

12 COMENTARII

 1. In primarie cred ca ar merge o deratizare generala (cu mici exceptii.
  …si daca tot nu se rezolva, ultima solutie Napalm-ul nene !

 2. ipsilante, esti maxim; dar n-ai vrea tu sa experimentezi mai intai pe aia care v-au adus in asa stare incat va hraniti doar cu veninul propriu?

 3. sa foloseasca si niste insecticid,ca ultima data ne muscau tantarii in timpul operatiunii de dezinzectie…

 4. exceptii? pe dracu . nu vreau sa fiu atat de cruda dar otava de sobolani ar da rezultate – punctat.

 5. ispilantul tatus si chel , sunt doar niste ironii , nu stiu de unde ai dedus ca ne hranim cu venin ? Venin emana cei care ne fac prosti ptr. singurul motiv ; nu suntem de aceeasi parere cu ei !

 6. @ ipsilantul tatuos si chel! Te descrii ca fiind “tatuos”( ?!? ) si chel!
  De la ce vine tatuos ? Ai tatuaje ? Ai fi putut spune: tatuat!
  In privinta cheliei, stim ce e si nu e motiv nici de lauda, nici de ocara. E o stare de fapt si atat, numai ca in cazul tau nu stiu daca chelia de pe cap e reala sau doar declarata, dar cea din cap e evidenta cand te ei de altii…

 7. au mai stropit de 2ori pana acum cu un avion dar in loc sa-i omoare, parca mai rau ia intaratat…muscau mai cu foc…am facut niste bube atunci de parca erau supertantari. Sa bage concentratia necesara, nu apa sau mai stiu eu ce.

 8. pe vremuri se faceau si deratizari,nu numai dezinsectii!!
  Pe bune! nu stiu daca avionul care “CICA” stropeste face ceva.Eu nu cred,sau nu se observa,ca mustele,tintarii si alte ginganii traiesc fericiti,si noi cumparam Fenistil

 9. Si eu sunt convins ca “cineva” ia bani frumosi pentru stropit, (ca doar substantele sunt scumpe), dar in realitate se baga apa la greu.
  Randul trecut cand s-a stropit pe Saturn (in primavara), era in jurul orei 12.00, eram in oras si (accidental sau nu), am primit si eu un “dus” in cap, fatza, etc… Am fost surprins ca nu s-au patat hainele, nu mirosea substantza, nu m-a usturat fatza,… nimic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.