Joi, 24 octombrie 2019, în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul Constanța a debutat o nou proiect din cadrul Campania Music for Autism prin vizita domnului Nicu Covaci, reprezentantul Trupei PHOENIX.

Domnul Nicu Covaci le-a vorbit copiilor cu dizabilități despre importanța artei, le-a prezentat armonia culorilor, importanța percepției distanței și a orientării în spațiu pentru a deveni „mici artiști”.

Prin această acțiune ne-am propus ca artiștii care au susținut campania timp de șapte ani să conștientizeze sprijinul adus și, totodată, să relaționeze cu beneficiarii campaniei.

Campania „Music for Autism”, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism și alte dizabilități, care s-a bucurat încă de la început de succes, devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntașă cu reușite nenumărate.

Rolul acestei campanii este de a educa și sensibiliza publicul la acest mesaj social care este foarte puternic: „autismul sau orice altă dizabilitate înseamnă – contact şi comunicare limitată cu alte persoane și interes foarte restrâns”.

 Timp de șapte ani, nume mari din industria autohtonă de muzică rock-folk-pop s-au implicat pentru a duce la destinație scopul campaniei. „Music For Autism” a fost sprijinită prin concertele caritabile susținute de VAMA, Loredana Groza & Nadir, Vița de Vie, Cargo, Timpuri Noi, Berti Barbera & Nicu Patoi, Florin Chilian, Ada Milea, Desant, White Walls, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Celelalte Cuvinte, Cargo, The R.O.C.K. (Tribute AC/DC), CTC, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Emeric Imbre, The Model, Zdob și Zdub, Taxi, Phoenix, Provincialii etc.

Detalii se găsesc pe: https://www.facebook.com/MusicForAutismRomania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.