[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131224neptun.mp4″]

10 COMENTARII

 1. Si copiilor din Pungesti jandarmii le-au adus “cadouri” dupa ce Chevronul a ajuns in localitate. La anul poate vine Chevronul si in Mangalia.

  Din ziarul Vremea Noua din Vaslui:

  “Armata de polisiti si de jandarmi care a actionat la Pungesti în ultimele luni, atitudinea agresivã a acestora fatã de cetãtenii care locuiesc în comunã, legitimãrile si amenzile primite de sãteni, abuzurile, într-un cuvânt teroarea la care au fost supusi oamenii, a avut un efect nefast asupra copiilor.
  Multi au cedat din punct de vedere psihic si au ajuns sã izbucneascã în plâns fãrã un motiv aparent, inclusiv la scoalã, în timp ce dascãlii îsi predau materia. “Copiii erau foarte stresati si ei vãd în mine persoana care ar putea sã le dea un rãspuns. Foarte multi începeau sã plângã în clasã, în timpul orelor.
  Când îi întrebam ce au, spuneau cã le este fricã de ceea ce se întâmplã în comunã, de Chevron, de jandarmi si politie, cã s-au sãturat. Nu mai puteam lucra într-un asemenea stres”, declara în urmã cu câteva zile Anisoara Rãutã, directorul Scolii Gimnaziale din Pungesti.
  Dacã situatia în care se aflau elevii ar fi trebuit sã o determine sã cearã ajutorul unor psihologi si sã anunte DGASPC Vaslui, Anisoara Rãutã a cerut sustinere de la Inspectoratul Scolar si s-a trezit cu o inspectie generalã în scoalã.”

 2. Tot Din ziarul “Vremea Noua” din Vaslui:
  “Aproximativ 30 de razesi ai “Miscarii de Rezistenta de la Pungesti” vor intra incepand de luni in greva foamei. Protestatarii doresc sa traga un ultim semnal de alarma si sa reaminteasca autoritatilor statului abuzurile zilnice la care sunt supusi.
  Conform lui Marius Ignat, unul dintre liderii “Taberei de Rezistenta de la Pungesti”, copiii din zona sunt afectati psihic si fizic de impresionanta desfasurare de forte a Jandarmeriei Romane.

  Marius Ignat:”Elevii din zona au refuzat in ultima perioada sa mai mearga si la scoala de frica jandarmilor, noroc cu vacanta asta. O parte dintre copii au inceput si sa urineze noaptea in pat.”

  “Incontinenta urinara reprezinta pierderea necontrolata de urina. La copiii din Pungesti se datoreaza faptului ca au fost martori la evenimente violente, traumatizante pentru ei. Practic, traiesc cu sentimente de frica, panica, teroare si o permanenta stare de nesiguranta, in abuz emotional si psihic. Si prezenta jandarmilor in numar atat de mare are efect asupra lor, se simt descoperiti, sentiment de nesiguranta, expusi total”, a declarat pentru NASUL TV Alina Dumitriu, psihoterapeut in supervizare.”

 3. Fratelui meu -Jandarmul
  Motto: „Nu mai apăraţi sistemul,
  c-a ajuns la capăt ghemul!”

  N-aştept dinspre voi vorbe bune,
  nici spray-uri, bastoane sau scuturi;
  aştept de pe inimi povara
  minciunii şi-a fricii s-o scuturi.

  Nu grupa, nu trupa, plutonul,
  ci tu, cel mai mic dintre voi,
  să-ţi scoţi din ureche creionul
  ce-ţi scrie comenzi de slugoi.

  Şi-n faţa ta, jos, la picioare,
  aşează-ţi cuminte bastonul;
  sub braţ (ca să vezi) pune-ţi casca
  şi-năbuşă-n pumn microfonul.

  În ochii colegilor cată
  şi mâna le-o pune pe mână,
  să sfarme în inimi lăcată
  de uşă româno-română.

  Întinde-le fraţilor palma,
  muncită să aperi nu fameni,
  ci ţării şi neamului Alma,
  şi fi-vei mai Om între oameni.

  Apleacă-te mândru spre ţara
  ce-ţi strigă din viu tricolor:
  Tu eşti fiul nostru, nu fiara
  din lesa străină de-Ogor!

  Fii vultur!, -te cer brâncovenii;
  Fii zimbru!, -Ştefan-Mare Sfânt.
  Prin sângele dac -de milenii-
  şi frate şi fiu de pământ.
  – Pr. Nicuşor Stroe

 4. Frumos scris, frumoase indemnuri. Felicitari poetului !
  Totusi nu pot sa nu-mi arat dezamagirea cu privire la evenimentele care l-au inspirat si ca preferam versuri mai putin bune, dar evenimente mai pasnice, jandarmi care sa gandeasca ca undeva au si ei familie si cum s-ar simti ca alti “camarazi” de breasla sa-i trateze la fel de “contondent” cum trateaza unii dintre ei pe manifestanti, chiar si atunci cand isi exprima pasnic nemultumirile, dar deranjeaza pe politicieni si uzurpatori prin demascarea adevarului si nesupunere oarba.

  Si cand te gandesti ca pana a imbraca uniforma, erau si jandarmii oameni…,rude si vecini de-ai nostri !

 5. Cam prea plin de sine, fara vre-un merit anume, ba chiar patetic as spune, Mosu’-jegosu’. Si mai indemna copiii sa-l pupe ! Unde ?! Pe mustata aia jegoasa, ingalbenita, pe care si-o tot aseza deoarece e prost facuta, aratand ca o a doua barba ? Jalnic !

 6. Se va ajunge sa nu putem sa-i mai suportam -chiar daca pot fi rude, vecini, cunostinte.Accesul de zel pune hotar si ne delimiteaza.Pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.