Braconieri cu „paraşuta”, amendaţi de jandarmi

0
3133
  • Luni, 27.02.2023,  jandarmii constănţeni au desfăşurat o nouă acţiune de combatere a braconajului piscicol în zona canalului Dunăre – Marea Neagră.

Deşi se desfăşoară acţiuni de control periodice în zonă, multe persoane continuă să încalce legea, braconând prin folosirea de plase monofilament ataşate la lansete (aşa numita plasă „paraşută”), activitate sancţionată conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Acest tip de braconaj are un impact major asupra resursei piscicole, deoarece  persoanele care aleg să încalce legea folosind astfel de plase (care sunt interzise a fi deţinute, folosite dar şi comercializate) o încalcă şi prin reţinerea de exemplare de peşte sub dimensiunea legală.

În cadrul acţiunii de ieri au fost amendate contravenţional 5 persoane care practicau acest mod nesportiv de pescuit, aplicîndu-se sancţiuni în valoare totală de 3.000 de lei.

Îi informăm pe toţi pescarii sportivi asupra faptului că cele trei canale, respectiv Dunăre – Marea Neagră, Poarta Albă – Midia Năvodari şi Canalul cu Apă Caldă de la Cernavodă sunt concesionate pentru o perioadă de 10 ani, în ceea ce priveşte pescuitul sportiv, de către AJVPS Constanţa şi singurul permis de pescuit legal şi valabil pentru a pescui sportiv în aceste ape este cel emis de către AJVPS Constanţa, vizat pe anul în curs.(conform informaţiilor publice postate pe site-ului ANPA şi pe cel al AJVPS Constanţa).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.