Sportivii români Bujor Roșca  și Mihai Făgărășan (Club Sportul Studențesc București) au cucerit cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa 470 în cadrul competiției de yachting International Regata Port Bourgas 2017 desfășurată în perioada 27 aprilie-1 mai în Bulgaria, la Burgas. Evenimentul a reunit sportivi din zece țări: Bulgaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Belarus, Cipru, Azerbaijan, Grecia, Italia și România.

Echipajul Bujor Roșca (50 ani) si Mihai Făgărășan (54 de ani) a demonstrat încă o dată că sportivii nu au vârstă și că priceperea, talentul și anii de experiență nu sunt în zadar. Cei doi reprezintă unul dintre cele mai vechi echipaje la clasa 470, având in palmares nenumărate titluri naționale și balcanice la această clasă.

                Și cum așchia nu sare departe de trunchi, fiul lui Bujor Roșca, Maximilian (Club Sportul Studențesc București), îi calcă pe urme tatălui. Participând împreună la competiția de la Burgas, Maximilian a ocupat locul al III-lea la clasa Laser 4.7, Băieți, iar colegul său, Alexandru Duca (Club Sportul Studențesc București) s-a situat pe poziția a cincea în același clasament.                Clasa Optimist a adunat cei mai mulți sportivi pe apă, 148, cei trei reprezentanți ai României poziționându-se în clasamentul final astfel: Mihai Andronic (Club Sportul Studențesc București) – locul 9 la Băieți Juniori (singurul clasat in Gold Flight), Iris Reșit (Club Sportiv Știința Constanța) – locul 16 la Fete Senioare, Mihai David Popescu (Club Sportiv Știința Constanța) – locul 33 la Băieți Juniori și Victor Reit (Nautic Yachting Club) – locul 51 la Băieți Juniori.

România a mai participat, în cadrul concursului din Bulgaria și la clasele Laser Radial și Laser Standard. Sportivul Dan Stupar (Yacht Club Eforie) a ocupat poziția a șasea în clasamentul de la Laser Radial, același loc fiind ocupat și de sportivul Andrei Zitti (Club Sportiv Sailing Academy) la clasa Laser Standard.

Delegația României la International Regata Port Bourgas 2017 a fost condusă de antrenorul federal Liviu Doară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.