Armonie interetnică la Liceul Teoretic “CALLATIS” Mangalia

0
109

” Toleranța vine din inteligență ” (Lucian Blaga)

Ziua Internaţională a Toleranţei (16 noiembrie) este marcată anual pentru a îndemna omenirea la înţelegere și respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență şi ură.

Trăim într-o lume în care toleranţa și respectul sunt mai necesare ca oricând. Copiii pe care îi educăm şi îi creştem vor fi protejaţi de nedreptate, violenţă, discriminare şi marginalizare doar dacă aceste concepte sunt promovate prin educație, considerată cel mai eficient mijloc de prevenire a intoleranţei.

Toleranța și intoleranța se manifestă în toate grupurile sociale, la toate categoriile de vârstă. De aceea, educația pentru toleranță, ca premisă a păcii și mijloc al democrației și dezvoltării durabile, stă la baza construirii unei societăți incluzive, în care se practică conviețuirea armonioasă. Prin activitatea didactică școlară și extrașcolară desfășurată în liceul nostru, cadrele didactice susțin  promovarea toleranţei, modelarea atitudinilor și întărirea relațiilor de prietenie între elevii de diferite etnii.

Pe 9.11.2018, în sala de festivităţi “Henny Ignatie”, Liceul Teoretic “Callatis” a marcat Ziua Internațională a Toleranței prin activitatea ”Armonie interetnică”. La eveniment au participat elevii claselor primare însoțiți de cadre didactice și părinți. Cu acest prilej, școlarii aparținând etniilor turcă, tătară, lipovenească, rromă, aromână au prezentat poezii, cântece, rugăciuni, forme de salut, urări în limba etniei pe care au reprezentat-o. Scopul activității a fost acceptarea, respectarea și aprecierea diversității etnice, lingvistice, religioase și culturale, dar și o ocazie de a îmbogăți conviețuirea  noastră la toate vârstele.

Activitatea a fost prezentată de prof. Cristina Matei, coodonatorii activității fiind prof. Ghiulnar Bechir – director adjunct, prof. înv. primar Ana-Maria Bărbulescu, prof. înv. primar Georgeta Lungu, cu sprijinul conducerii şcolii, prof. Iuliana Corina Mihalache.

Vezi video AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.