Primăria Municipiului Mangalia informează că Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța (DSPC) a înştiinţat toate primăriile din judeţ cu privire la depistarea de vibrion holeric în apele reziduale din Republica Moldova.

Ca urmare a acestei situații, reprezentanții DSP Constanța îndeamnă populația să respecte regulile de igienă privind consumul apei de băut, numai din surse controlate și autorizate, igiena mâinilor, prin spălare frecventă a acestora, igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate și să evite scăldatul în bălți/lacuri a căror apă este neverificată.

Conform ultimelor informări, Ministerul Sănătăţii precizează că tulpina de vibrion holeric depistată în Republica Moldova în ape de îmbăiere din zona râului Nistru nu face parte din categoria celor care provoacă boala la om.

Ministerul mai transmite că INSP supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.