ANDREEA BEATRICE ANA, aur istoric pentru România

1
311

Luptătoarea din Mangalia, Andreea Beatrice Ana, a câştigat medalia de aur în limitele cat. 55 kg, joi, la Campionatele Europene de lupte de la Budapesta, după ce a învins-o în finală pe ucraineanca Oleksandra Homeneţ.

Este primul aur continental al luptelor feminine de la noi, adus de Ana, 21 de ani, la capătul unei finale electrizante. Multe emoții, lacrimi, având în vedere că a întâlnit o sportivă din Ucraina, pe Oleksandra Homeneț, 18 ani, dar „tricolora” s-a descurcat excelent sub presiune. 

A încheiat prima repriză cu 1-0 pe tabelă și cu fruntea sângerând, însă totul s-a precipitat în partea secundă. A avut 3-0 Andreea, apoi adversara a revenit și a condus cu 5-3 după două acțiuni iuți, controlate. Mai erau 11 secunde și Ana a riscat, a prins-o pe Homeneț și a pus-o cu spatele pe saltea, primind 4 puncte, ajungând la 7-5 și la titlul european.

O seară magnifică pentru luptele românești la Budapesta! Ana Andreea Beatrice (55 kg) devine Campioană Europeană de Seniori, în premieră pentru luptele feminine românești!
Un aur istoric, la o lună distanță de titlul continental obținut de Andreea la U23! Andreea a trecut în finala mare de Oleksandra Khomenets (UKR) cu 7-5, făcând imnul României să răsune în sala din Budapesta și aducând admirația României pe plan internațional! Felicitări, Andreea! Felicitări antrenorilor si staff-ului tehnic precum și antrenorilor care au contribuit la descoperirea și pregătirea ei!
”, se arată pe pagina de facebook a FRL.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări, Andreea! Reușitele tale arată spiritul tău de luptătoare. Succes în viitoarele competiții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.