Consilierii locali din Mangalia au aprobat, joi, 13 octombrie, a.c., în cadrul unei ședințe de îndată, acordarea unui sprijin financiar suplimentar, persoanelor cu venituri reduse, branșate la sistemul centralizat de termoficare.

Conform proiectului inițiat de primarul Radu Cristian, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire se majorează de la 2093 lei la 2500 lei/membru de familie, respectiv de la 2550 la 3000 lei/persoană singură. În același document, se precizează că familiile care au în componența lor un membru încadrat în grad de handicap grav, cu asistent personal permanent și depășesc plafonul stabilit prin H.C.L., vor beneficia de o compensare procentuală de 20%.

De asemenea, au fost eliminate criteriile de excludere pentru persoanele care au ajuns la vârsta pensionării, persoanele cu handicap și familiile cu cel puțin trei copiii, cu condiția ca ambii soți sa aibă loc de muncă.

În actualul context economic extrem de dificil, la nivel național, în special pentru categoriile sociale defavorizate, am decis ca Primăria Mangalia să vină cu un ajutor suplimentar acordat persoanelor cu venituri reduse pentru plata căldurii pe timpul iernii, în sistemul centralizat de termoficare”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Pentru acordarea ajutorului de încălzire, cererile se depun la Direcția de Asistență Socială, până la data de 20 noiembrie., a.c. Pentru cererile depuse după data respectivă, ajutorul de încălzire se va acorda începând cu luna următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.