liceul callatis mangaliaÎn perioada noiembrie 2015- iunie 2016,  31 de elevi din clasa a VII a B de la  Liceul Teoretic Callatis au participat la proiectul naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri ,, Necenzurat.”

Proiectul este realizat de Agenţia Naţională Antidrog şi implementat la nivelul judeţului Constanţa de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Constanţa.

Activităţile proiectului, au avut ca principale obiective:
1.Dobândirea de cunoştinţe corecte despre droguri;
2.
Formarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun alcool şi droguri.

În Liceul Teoretic Callatis, proiectul a fost coordonat de profesor psiholog Carmen Faliboga în echipă cu profesorul diriginte Simona Hovan.

,,Perioada adolescenţei este cea a experimentării şi a revoltei. Potrivit unui studiu recent publicat de sciencedaily.com, în adolescenţă se înregistrează o vulnerabilitate crescută la factorii de stres şi la consumul de droguri. Explicaţia? Comportamentele de risc sunt mai accentuate deoarece personalitatea nu este pe deplin conturată şi tinerii sunt mult mai uşor influenţaţi. Adolescenţii adoptă mai uşor un stil de viaţă care le poate pune în pericol sanătatea fizică şi psihică  pentru că nu sunt pe deplin conştienţi de riscurile la care se expuna precizat Carmen Faliboga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.