Admiterea la liceu se apropie cu pasi repezi, inscrierea la liceu urmand sa aiba loc in luna iulie 2017. Va prezentam mai jos modelul de fisa de inscriere la liceu pentru 2017, dar si modelul de fisa de inscriere la scoala profesionala pentru 2017 si modelul de fisa de inscriere la liceu pentru proba de aptitudini. Nu uitati de algoritmul de repartizare in liceu, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee. Modul de calcul pentru media de admitere la liceu a fost modificat in 2017. Repartizarea la liceu se face automat, conform fisei de inscriere completata.

 Model Fisa de Inscriere Liceu 2017

Model fisa de admitere in clasa a IX-a si anexa acesteia, pentru participarea la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna

Mai jos este prezentat algoritmul de repartizare in liceu, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee.
Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.
Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale si nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.
Iata cum se calculeaza media de admitere la liceu in 2017
“Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;
EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.