Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral continuă pregătirea sectoarelor de plajă pentru sezonul estival, iar de săptămâna viitoare inspectorii vor începe și controalele în ceea ce privește starea plajelor și a deșeurilor aruncate pe plajă de cetățeni și agenții economici.

Reprezentanții instituției au stabilit în urma verificărilor în teren din data de 10.03.2020, că pe plaja din zona străzii Zorelelor, sub acțiunea eoliană și umană ajung deșeurile de la construcția aflată pe faleaza din zonă.  Din primele verificări efectuate de echipa Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, prezentă la fața locului, s-a constatat că la baza falezei superioare, din zona mai sus menționată, se află o construcție în curs de finalizare, iar în jurul acesteia există depozitate, necontrolat, deșeuri inerte rezultate din activitatea de construcție. Mai mult, la baza inferioară a falezei a fost aruncat și abandonat un container metalic pentru colectarea deșeurilor, cel mai probabil aruncat în perioada extrasezonului 2019 – 2020.

Având în vedere cele prezentate mai sus și pentru eliminarea deșeurilor ce pot influența starea plajelor, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța să efectueze verificări în teren în privința situației semnalate și să dispună măsurile care se impun, inclusiv salubrizarea falezei și părții inferioare a acesteia.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola a declarat:În paralel cu procedura de igienizare a plajelor, vom trimite echipe de inspectori pe teren pentru a verifica dacă ne mai confruntăm și în alte locuri cu astfel de situații. În situația identificării unor depozite neorganizate de deșeuri, care pot polua/contamina plajele litoralului românesc, vom solicita sprijinul GNM – Comisariatului Județean Constanța și Poliției Locale pentru dezafectarea lor și eliminarea surselor de poluare ce pot afecta plaja și apa Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.