În perioada 8 – 23 octombrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Programării, sub coordonarea Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia s-au realizat activități STEM și proiecte practice cu și pentru cu elevii din Medgidia.

Organizatorii activităților au fost elevii Clubului de robotică – Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, împreună cu elevii din proiectul Erasmus+ ”Coding all Together”, sub coordonarea profesorului de informatică Șerban Gina-Elena. Partenerii activităților organizate au fost: Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” din Medgidia, Centrul Local Dapyx Medgidia – Organizația Națională Cercetașii României, Primăria Municipiului Medgidia – Casa de Cultură ”I. N. Roman” Medgidia.

Elevii de liceu dar și elevii de gimnaziu și chiar elevii din ciclul primar, au programat împreună, au colaborat și au realizat proiecte practice interesante și atractive, învățând astfel mai multe despre STEM și folosirea tehnologiei în viața de zi cu zi. Activitățile STEM au avut ca tematică programarea plăcuței Arduino pentru realizarea de proiecte practice, precum o lampă de veghe sau un automat pentru hrănirea animalului de companie. De asemenea, elevii au luat contact cu plăcuța HaloCode și au reușit să o programeze, să folosească senzorii și să celebreze reușita lor ca programatori.

Activitățile propuse sunt parte a implementării cunoștințelor acumulate în urma participării elevilor și profesorilor liceului la cursuri de formare și la activități STEM în cadrul proiectelor Erasmus+ coordonate de Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Săptămâna UE a programării este o inițiativă de bază care își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor într-un mod distractiv și antrenant. Învățarea programării ne ajută să înțelegem lumea care se schimbă rapid în jurul nostru, să ne extindem înțelegerea cu privire la modul în care funcționează tehnologia și să dezvoltăm competențe și abilități pentru a explora noi idei și pentru a inova. se arată pe site-ul oficial al evenimentului https://codeweek.eu/.

Director,

Prof. Nechita Elena

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.