În baza protocolului de colaborare semnat în 22 februarie 2024 între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, în perioada 21 – 24 martie 2024, la Pavilionul Expozițional, se derulează acțiunea de promovare a învățământului dual constănțean.

În cadrul „Salonului de Dotări Hoteliere”, ediția a XX-a, elevii din liceele din județul nostru au oportunitatea de a-și valorifica achizițiile dobândite în funcție de specializare, în prezența agenților economici interesați de recrutarea acestora. Totodată, este o acțiune menită să evidențieze avantajele colaborării dintre agenții economici și unitățile de învățământ liceal tehnologic, prin inițierea de parteneriate pentru învățământ profesional dual.

Activitatea se înscrie în direcția construirii cadrului operațional în temeiul căruia se dorește asigurarea formării profesionale de calitate a elevilor, cât și facilitarea inserției absolvenților învățământului dual pe piața muncii. La această activitate participă 12 unități de învățământ liceal care au specializări tangente cu profilul evenimentului și cu domeniul de activitate al agenților economici prezenți, timp de 3 zile, la Pavilionul Expozițional.

La conferința de deschidere au fost prezenți: inspector școlar general, prof. Sorin Mihai; inspector școlar general adjunct, prof. Loredana Manolache; inspectori școlari pentru învățământ profesional și tehnic, prof. Mariana Popa și prof. Daniela Frangopol, directori și cadre didactice din unitățile de învățământ promovate.

„Promovarea învățământului dual reprezintă o prioritate a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în contextul în care piața muncii le poate asigura absolvenților noștri o inserție corectă, conform pregătirii dobândite în școală de către acești tineri. Din această perspectivă este foarte important să construim un parcurs educațional corespunzător care să se finalizeze cu competențe reale, necesare unei profesii care să se plieze pe așteptările elevilor constănțeni”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.