Cu ocazia zilei de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, jandarmii Constanţeni organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

        Luni, 25 iunie, cu începere de la ora 18.45, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va participa la ceremonia militară de coborâre a Drapelului României de pe catarg, apoi drapelul va fi depus în capela unităţii şi se va săvârşi slujba de sfinţire a acestuia.

        Marţi, 26 iunie, cu începere de la ora 08.00, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi a Grupării de Jandarmi Mobilă Constanţa, drapelul naţional va fi ridicat de la capela unităţii, iar în faţa personalului, în cadrul unei ceremonii, acesta va fi arborat.

        La ora 09.00, un pluton de onor format din 18 subofiţeri, un ofiţer şi garda port drapel vor fi prezenţi pe platoul din faţa Comandamentului Flotei, pentru a participa la manifestările organizate de autorităţi cu ocazia acestei sărbători. Formaţiunea de jandarmi va da onorul şi va participa apoi la defilarea gărzii de onoare.

        În anul 1848 tricolorul a devenit în Ţara Românească însemnul naţional, principalul element constitutiv al drapelului de stat. Guvernul revoluţionar, prin decretul nr.1, din 26 iunie 1848, a hotărât ca drapelul ţării să aibă „trei culori: albastru, galben şi roşu“ iar pe pânză să fie înscrise cuvintele „Dreptate, Frăţie“.

        În vederea marcării acestui moment, ziua de 26 iunie a fost proclamată prin legea nr. 96/1998, „Ziua Drapelului Naţional” al României. În această zi, autorităţile pregătesc evenimente având caracter cultural-educativ, iar unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării organizează ceremonii militare specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.